Ubuntu kullandıktan sonra modem ışığı sönüyor

Başlatan xxx3, 07 Ocak 2009 - 12:54:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

xxx3

Arkadaşlar arkadaşımın bilgisayarında söyle bir sorun baş gösteriyor ubuntuda internete sorunsuz bir biçimde giriyoruz ubuntuyu kapatıyoruz yalnız modemin üstündeki ethernet ışığı sönüyor xp'ye geçtiğimizde modemin ışığı hala yanmıyor modeme resert atınca düzeliyor acaba neden olabilir kablolu bir şekilde ubuntuda internete girebiliyoruz ubuntu 8.10 yüklü 8.04 böyle bir sorun yoktu.

galot

Ubuntu internete bağlandığında, direk alınabilecek ilk ip yi alıyor. Mesala 192.168.1.2 ise ve windowsunki de o ise Ubuntu sahipleniyor o ip yi. Windowsun ip sini değiştirip dener misiniz. Bilmiyorum belki alakasız olmuş olabilir ama bir deneyin.

xxx3

Alıntı yapılan: galot - 07 Ocak 2009 - 13:02:18
Ubuntu internete bağlandığında, direk alınabilecek ilk ip yi alıyor. * mesela 192.168.1.2 ise ve windowsunki de o ise Ubuntu sahipleniyor o ip yi. Windowsun ip sini değiştirip dener misiniz. Bilmiyorum belki alakasız olmuş olabilir ama bir deneyin.
söylediğiniz doğru olabilir ama 8.04 böyle bir sorun yoktu fakat denemeye deyer ip numarasını nasıl değiştirebilirim

garafatma

windowsa geçince "kablo takılı değil" gibi bir uyarımı geliyor?
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

xxx3

Alıntı yapılan: keiser_soze - 07 Ocak 2009 - 13:24:24
windowsa geçince "kablo takılı değil" gibi bir uyarımı geliyor?

yok hayır bir uyarı gelmiyor ama modeme de reset çekmeden internete bağlanamıyorum

galot

XP'de Networke girin. Orada local area connectiona sağ tıklatıp özellikler deyin. İnternet protokolü secip özelliklere basın. İkinci seçeneği aktif yapıp, ip kısmına modem ayarlarına girmek için kullandığınız numaranın iki üstünü yazın. Örneğin 10.0.0.1 ise siz buraya 10.0.0.3 yazın. Bir alttaki girişe dokunmayın. Default gatevay kısmına modem ayarlarına girdiğiniz numarayı yazın tamam deyip çıkın.

xxx3

deyisen  bir şey yok arkadaşlar söyliyeceklerim biraz paron ayak gelebilir ama ekran kartımı envy kurdugumda internet bağlantım kopup yeniden bağlanmıştı sakın ekran kartımla alakalı bir sorun olmasın bu arada ekran kartım ati

garafatma

çok ilginç işletim sistemini kapatınca IP otomatik olarak bırakması gerek aslında
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

topal karga

merhaba arkadaşlar. benzer bir sorunla karşı karşıyayız. öncelikle; bir yıldır, toshiba a200 1bp kullanıyorum. vistayı kaldırıp xp kurmuştum. iki hafta önce ilk kez ubuntu'yla tanıştım ve hemen büyük bir iştahla xp2yi de kaldırıp 8.10 u yükledim. ve yine iki hafta önce eşime lenovo y530 aldık. ona da aynı şekilde 8.10 kurduk.
1. sorunumuz, yukarıdaki arkadaşımın belirttiği gibi,  ( zyxel kablosuz ) internetin sık sık kopması ve reset atınca normal çalışmas.
2. sorunumuz, IP adreslerimizin sürekli değişmesi. bir gün o bir gün ben değişerek kullanıyoruz gibi.

ekran kartını kurulumdan hemen sonra yükledim. aklıma gelmişken, üç farklı nvidia önerisi vardı. - 177, 173, ? - ben sadece  birini yükleyebildim.

saygı, sevgi, selam... 
ex nihilo nihil fit!

localhost

Erkan kartinin driverlerinden birini yükleyeceksiniz.

Sorununuz DHPC deki srialamadan kaynaklaniyor. Modemdeki DHCP Server`e ilk önce kim baglanirsa ilk IP yi o alir. Böyle durumlarda sabit IP kullanin. Bu durum Ubuntunun gec acilmasinada neden olur.

Modem IP: 192.168.1.1
DHCP IP Atamasi:  192.168.1.3
Bu sekilde ayarli bir DHCP server 192.168.1.3 ten sonra modeme kim ilk önce baglanirsa IP su sekilde olur. 192.168.1.4 ve bu böyle gider.

Static IP Nasil atanir.

Modemdeki DHCP Server Kapanir. Bu kullanidiginiz modemlere göre degisiklik gösterir. Modem Markaniza göre google de Modem Markasi Static IP atama diyerek aratin.

Modeme IP verilir.
192.168.1.1
Subnet Mask: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.1.1

Asagidaki islemleride Grafik Arabirimi ilede Yapabilirsiniz. Takip etmeniz gereken yol su sekildedir.
Sistem>Yönetim>Ag Ayarlari (Network Configuration)
Acilan Pencereden Kullandiginiz Network Aygitina göre Wlan kullaniyorsaniz Wlan sekmesinden gerekli ayarlari yaparsiniz.
PC:
sudo gedit /etc/network/interfacesacilan dosyaya asagidakiler eklenir.

# Ilk baglanti Ag Arabirimi
auto eth0
iface eth0 inet static
        address 192.168.1.3
        netmask 255.255.255.0
        network 192.168.1.1
        broadcast 192.168.1.255
        gateway 192.168.1.1

Wlan kullaniyorsaniz.
iwconfig ciktisindaki sonuca bakarak yukaridaki su satiri iface eth0 inet static su sekilde degistirirsiniz:iface (verdiginiz komuttaki ag arabirim adi) inet static

Örnek
wlan0  veya wlan1 seklinde olur.
Gerekli degisiklikler yapildiginda asagidaki dosya acilir.
sudo gedit /etc/resolv.conf
ve bu eklenir.
nameserver 192.168.1.1

Linux LPIC1 - MCSA

xxx3

Bilgisayar arkadaşımın olduğu için şimdi deneme fırsatım yok fakat ilk fırsatda deniyeceğim arkadaşım teşekkürler  :D

topal karga

ilginize teşekkür ederim sayın kırmızı. elimden geldiğince dediklerinizi yapmaya çalıştım fakat modem bağlantım kotu. bunun üzerine format attım. anladım ki, bu iş beni aşıyor. farklı bir dil. zamanımız oldukça öğrenmeye çabalıyoruz.
fakat şöyle yaptım; modemin ağ ayarlarından lan/istemci listesine girip kullanıcı ismi, ip ve mac adresini rezerv olarak işaretledim . sorunumuz çözüldü. modem ; zyxsel p-660hw

şu anda tek sorunumuz, yeri değil ama, firefox mu değil mi çözemediğim, ekran kilitlenmesi. teşekkürler, selamlar.
ex nihilo nihil fit!

localhost

Dedigim gibi her modemin kendine göre bir ayar sistemi mevcut ama temelde calisma sistemi benim anlattigim gibidir. Bende eksiklik varsa diger arkadaslarda tamamlar. Sorununuzu cözdügünüze sevindim.
Linux LPIC1 - MCSA

topal karga

stekrar teşekkürederim. şimdi mozilla kitlenmesiyle ilgili sorunumu çözmeye çalışacağım. sanırım başka bir başlık da?!
ex nihilo nihil fit!