USB Flash Bellek Biçimlendirme Sonrası Bellek Görünmüyor

Başlatan hkarakurt8743, 21 Şubat 2020 - 09:53:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hkarakurt8743

İyi günler,
Forum içinde aradım ancak aynı sorunu göremedim. Ubuntu konusunda yeniyim o yüzden çözmeyi başaramadım şimdiden kusura bakmayın.

Bir iki hafta önce flash belleğimi bir kırtasiyede kullandım ve şu rahatsızlık veren virüslerden bulaştı. Evde deneme yapmadan farkettim ve Ubuntu 18.04'te biçimlendirme yaptım. Ancak şimdi flash diski taktığımda bildirim sesi alıyorum ancak bir depolama alanı olarak göremiyorum.

Aynı şekilde Windows'a taktığımda bildirim sesi geliyor ve flash bellek adını görebiliyorum ancak bir depolama alanı olarak göremiyorum.
Bu sorunun sebebi ve çözümü ile ilgili bilgisi olan var mıdır?

Şimdiden teşekkürler

illedelinux

- Alttaki paketi kurun.
sudo apt install gparted -y

- Usb'yi takın.

- Sistem menüsünden Gparted adlı simgeye tıklayın.

-Açılan pencereye parolanızı girin.

- Alttaki resimdeki gibi sağ taraftan takmış olduğunuz usb (/dev/sdb) tuşuna tıklayın.

- Alttaki resimde gördüğünüz gibi en alttaki /dev/sdb sekmesine sağ tıklayın.

- Sağ tık seçeneklerinden Sil tuşunu deneyin, olmazsa biçimlendir deyin, Fat32 ile biçimlendirin.

- Pencereyi kapatmadan Usbyi çıkarıp geri takın, düzelmemişse pencerenin sol sekmesinden yenile deyin.

-Tekrar Sil tuşunu deneyin, sonra Fat32 ile biçimlendirin.

- Pencereyi kapatmadan tekrar usbyi çıkarıp geri takın, düzelmemişse pencerenin üstünde Aygıt > Bölümlendirme tablosu oluşturun.

- Yeniden Sil, Fat32 seçeneklerini kullanın.

- Usbyi tekrar çıkarın geri takın.

Sonuçta bu işlemlerle Usb'nin düzelmesi gerekir.

UYARI! bu işlemleri yaparken bilgisayardaki diski silmemeye dikkat edin.

GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

Empat

Sorununuz çözüldüyse, forum düzeninin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak için, konu başlığınızı [Çözüldü] olarak işaretlemenizi rica ediyoruz.

Başka bir sorunun yanıtını bulamazsanız ya da bir sorunla karşılaşırsanız, yeni bir konu açabilirsiniz.

İyi forumlar.
Everything for me is just Peace - Love - Coding. Also, as they say: I am a programmer, I have no life!