Şunları cevaplarsanız UBUNTU kuracağım

Başlatan DBerk1996, 16 Ocak 2009 - 19:35:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

DBerk1996

1-Modem kurmaya gerek var mı otomatikmen modemi algılar mı??
2- İlk vereceğim kod bumu:Sudo apt-get update
3- ikinci vereceğim kod bumu:Sudo apt-get upgrade
4-8.10 sürümü türkçeye çevrilir mi?

Çağlar

Modem Usb ise dergide ve forumda anlatımı mevcut. Ethernetse sorun yok otomatik alır.
İlk vereceğiniz kod o değildir isteğe bağlıdır. Depoları günceller.
İkinci kodda bu değildir. Bilgisayarınızı güncellemeye yarar. İsteğe bağlı yani.
8.10 Türkçe ancak dışarıdan eklenen bazı nadide yazılımlar ingilizce olabilir ki bu her dağıtımda böyledir.
We got a badass over here!

localhost

1-Ethernet cikisli Modeminiz varsa sorun yasamayacaksiniz. (Tabiki kullandiginiz ethernet karti ubuntu tarafindan tanindi kabul edersek)
2-Eger amaciniz depolari güncellemekse evet, verdiginiz bu komutla depolari güncellersiniz.
3-Diyelim ubuntu 8.04 sürümünü siz sisteme kurdunuz ve 8.10sürümüne güncellemek istiyorsunuz veya depolarda sisteminizde kurulu paketlerin üst sürümleri var, o zaman yazdiginiz komutla güncelleme yapabilirsiniz * ya da bir üst sürüme gecmek icin dist-upgrade kullanabilirsiniz.
4-Ubuntu sürümleri benim acimdan yeterli derecede türkceye sahip, tabi bu sizin kullandiginiz programlar dahilinde degisiklik gösterebilir.

Ubuntu ile korkulariniz varsa, Live cd olarak downlod edip sisteminize kurmadan test etme imkaniniz var. Bence sisteme kurmadan ubuntuyu live cd olarak calistirip biraz bakinin. Nedir ne deyildir ögrenirsiniz.
Linux LPIC1 - MCSA

DBerk1996

DBerk1996

atomkarinca

Kod vermenize gerek yok, güncelleme yöneticisinden bir-iki tıkla sisteminizi güncelleyebilirsiniz.

localhost

Siz  ne yapmak istediginizi söylemediginiz sürece bizburaya ne yazsak bostur. Dedigim gibi siz ilk önce live cd ile bilgisyarinizda ubuntu yu karistirin. Hic bir korkunuz olmasin rahatlikla live cd ile sisteminizde bir sorun olmaz. Taki kurmaya karar verdiginizde ve iciniz rahat olup ben bu linuxle basa cikabilirim, duygusunu kapildiginizda ve kurdugunuzda gelip buraya sorunlarinizi paylasabilirsiniz. Tabiki ilk önce hatalarinizi forumda arastirdiktan sonra buraya isin icinden cikamadiginiz sorunlarinizi yazabilirsiniz.
Linux LPIC1 - MCSA

daron

arkadaşım mutlaka kur,kaliteyi yaşa .pardus kullanıyordum bundan 2 hafta önce hollanda dan cd gelince ubuntuya terfi ettim.özgürlüğün tadını yaşa,tek tık ile istediğin programı kur :)

DBerk1996

ben zate 2 yıl kullandım ama ben yüklemedim ozmn

OKAN

Alıntı yapılan: DBerk1996 - 16 Ocak 2009 - 20:40:08
ben zate 2 yıl kullandım ama ben yüklemedim ozmn

Yani daha önce linux kullanıyordunuz. Ama siz kurmamıştınız. Olay bu mudur? Daha açık olursanız. Daha hızlı sonuca ulaşırsınız.

DBerk1996

OKAN

Alıntı yapılan: DBerk1996 - 17 Ocak 2009 - 06:50:02
olay odur kardeşim

O zaman size, cd yi bilgisayara takıp, kendi başınıza kurmak kalıyor. Sacece bölümlendirme yaparken dikkatli olun yeter.

heartsmagic

Alıntı yapılan: DBerk1996 - 17 Ocak 2009 - 06:50:02
olay odur kardeşim

Lütfen insanlara hoşlanıp hoşlanmayacağını bilmediğin şekilde hitap etme.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.