[Avant Window Navigator] Alternatif (unofficial) PPA Reposuyla Kolay Kurulum

Başlatan Empat, 12 Kasım 2019 - 10:15:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Empat

Bu yazımda libdesktopagnostic paketi ve onun hatalarıyla ünlü, kurulumunda çoğu kullanıcının sorunla karşılaştığı, hatta İngilizce dilinde bile hala güncel kurulumu anlatan kaynağın çok az olduğu avant window navigator (gelişmiş dock yazılımı) kurulumunun alternatif yöntemini anlatacağım.

Avant window navigator'u aşağıdaki ppa deposunu ekleyerek kurabilirsiniz, ancak bu PPA reposu untrusted ve unofficial durumunda. Bunu dilimize çevirdiğimizde bu ppa reposunun yazılımın resmi ppa reposu olmadığını ve güvenilirliğinden şüphe etmemiz gerektiğini anlayabiliriz. Ben kullandım ve sistemde herhangi bir probleme yol açtığını gözlemlemedim. An itibariyle avant window navigator yazılımını sorunsuz olarak kullanabiliyorum
Ancak şunu belirtmek isterim: Aşağıdaki repoyu kullanmanız tamamen sizin sorumluluğunuzdadır.

PPA reposunu eklemek için aşağıdaki komutu kullanabilirsiniz.
sudo add-apt-repository ppa:mbaum2000/avant-window-navigator

Aşağıdaki komut ile repodaki yazılımı yükleyebilirsiniz.
sudo apt install avant-window-navigator
Everything for me is just Peace - Love - Coding. Also, as they say: I am a programmer, I have no life!

soldanatar

az önce kurdum ve gayet güzel çalışıyor ama ubuntu 18.04'ün default dock'ını kaldırıp denemek isteyen olabilir;

default dock'ı kaldırmak için:

sudo apt remove gnome-shell-extension-ubuntu-dock

default dock'ı geri getirmek için:

sudo apt install gnome-shell-extension-ubuntu-dock

ayrıca avant window navigator'un ayarlar kısmına girip "star own automatically" seçeneğini işaretleyerek her seferinde komut yazma derdinden kurtuluyorsunuz.

paylaşım için teşekkürler.

gecegezen

awant bir süre unity öncesi dönemde kullanmaıştım çok değişik bir masaüstü yapmıştım onun sayesinde ama onun'da geliştirilmesi durdurulmuştu diye hatırlıyor.
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw