Sağlıklı Hiçbir Linux Dağıtımı Kuramama Sorunum

Başlatan attackred, 03 Kasım 2019 - 16:47:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

attackred

Merhabalar,
Öncelikle MSI Ge72 7rd Apache Pro model dizüstü bilgisayara sahibim. Normalde windows 10 kullanıyorum, yanına ubuntu kurdum bir dönem. Ama mesela sistem açılırken hep ubuntu yazısında takılıyor nomodoset ekleyip kullanınca masaüstünde donuyordu, kurulum yaparken hep bir şeyler eksik ve hatalı çıkıyordu. Dolayısıyla sildim ki burada anlatılan adımları birebir uygulayarak yapmıştım. Manjaro denemek istedim kde, xfce sürümlerini indirdim usbye atıyorum, usbden ön izlemesini yapacağım bu sefer boot ekranında işlemler listeleniyor biri failed oluyor sistem kapanıyor, driver kısmını nonfree seçince her şey güzel giderken bi anda takılıyor ilerlemiyor, nonfree driver seçip grubtan linux satırının sonuna 3 ekleyince ancak çalıştırabildim. Bu kde sürümü içindi xfce için denedim, bu işlerin yabancısıyım siyah tty1 ekranında kullanıcı adı şifre istedikten sonra komut satırı veriyor orada startx yazınca kde sistem çalışmıştı ama manjaro xfce sürümünde startx yazınca xauthority not found gibi bir hata veriyor ve kitleniyor 2. defa bir şey yazınca. Kubuntu usbsi hazırladım sistemi usb üzerinden çalıştırdım usbden çalıştırıp denemek istedim ama bu sefer de sistem dondu hiçbir şey yapamadım.

Ne yaparsam yapayım bu dağıtımlardan hiçbirini doğru düzgün kuramadım, muhtemelen driverlar yüzünden bu sıkıntıyı yaşıyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum. Ubuntuyu quiet splash nomodoset yapmadan çalıştıramıyordum. Bios ayarlarına kadar bahsedilen şekilde ayarlıyorum bu arada. Videolar izliyorum millet kuruyor pat diye çalışıyor ama ben daha sıkıntısız çalıştıramadım şu linux dağıtımlarını bu da beni soğutuyor çünkü programlarda sıkıntı çıkıyor hep ileride.

Beni bu konuda bilgilendirebilecek birisi var mı? Bilgisayarımdan bahsettim bunun için özellikle yapmam gereken, dikkat etmem gereken şeyleri öğrenmek isterim.
Teşekkürler

meda

BİOS güncel olması fayda sağlar. Varsayılan ayarlara getirdikten sonrasında "nomodeset" parametresinin  yanı sıra aşağıdaki parametrelerden ekleyerek deneyin.

acpi_osi=! 
acpi_osi=off
acpi_osi='Windows 2009'
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"