PHPMYADMİN'e Giriş Yapamıyorum (XAMPP - LAMP Hepsini denedim)

Başlatan Gorkemgazi, 21 Ekim 2019 - 11:54:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gorkemgazi

Arkadaşlar merhaba, windowstan tamamen arınıp ubuntuya geçtim. Dijital reklamcılıkla uğraşıyorum bu nedenle web sitesi vs.'de yapmak olanları güncellemek zorundayım. İlk kurulum yaparken terminalden düzensiz bir şekilde rastgele kurdum ve phpmyadmin için oluşturduğum şifreyi falan hatırlamadım. Sonra bunları silme komutlarıyla sildim ama hala çalışarak kaldılar. Ne yeniden kurabiliyorum ne silebiliyorum. Acil desteğinize ihtiyacım var.

Xampp'ı kurdum phpmyadmin sayfasında erişim engellendi hatası alıyorum.

Hata

MySQL çıktısı: Belgeler
#2002 - Böyle bir dosya ya da dizin yok
Sunucu yanıt vermiyor (ya da yerel MySQL sunucusunun soketi doğru olarak yapılandırılmadı).

Destek olanlar için şimdiden teşekkürler...

Empat

Önce Xampp'ı kaldırın ve aşağıdaki komutlarla temizlik yapın.
sudo apt purge phpmyadmin* php* mysql* mariadb* apache* && sudo apt autoremove && sudo apt clean

Xampp kurulum dosyasını indirin.
sudo wget https://www.apachefriends.org/xampp-files/7.3.10/xampp-linux-x64-7.3.10-0-installer.run
Komut bulunamadı hatasıyla karşılaşırsanız aşağıdaki komuttan sonra kurulum dosyası indirme komutunu çalıştırın.
sudo apt install wget

Kurulum dosyasına gerekli izinleri verin.
sudo chmod 777 xampp-linux*run

Kurulum dosyasını çalıştırın.
sudo ./xampp-linux*run

Açılan pencerede sırasıyla toplam 5 kez next butonuna tıklayın. Kurulum tamamlandığında finish butonuna tıklayarak kurulum sihirbazını kapatın.
Everything for me is just Peace - Love - Coding. Also, as they say: I am a programmer, I have no life!

Gorkemgazi

[mention=649856]@Empat[/mention] yardımınız için çok teşekkür ederim ama şimdi de phpmyadmin'de böyle bir hata alıyorum acaba sorunu nedir? yardımcı olursanız çok sevinirim. Anlayışınız için teşekkür ederim...

Empat

phpmyadmin kurulurken belirlediğiniz kullanıcı adı ve şifreyi girdiğinize emin misiniz?
Everything for me is just Peace - Love - Coding. Also, as they say: I am a programmer, I have no life!