ubuntu-14.04.6-desktop-i386 kurulum sonrası siyah ekran hatası!

Başlatan lastpavel405, 09 Ekim 2019 - 18:34:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lastpavel405

arkadaşlar merhaba,

bende 2 laptop var birine peppermint 10 versiyonunu rufus programıyla usb'ye yazıp kurulumunu yaptım sorunsuz ve şuan hala kullanıyorum haftalardan beri. yalnız diğer laptopada aynısını kurmaya çalıştım ama bir türlü kurulum sonrası siyah ekran sorununu aşamadım. yeni kurduğum laptop belki peppermintte soru çıkarıyor diye bu seferde ubuntu-14.04.6-desktop-i386 indirip aynı yöntemle usb''ye yazıp yükledim ama yine aynı hatayı alıyorum malesef. kurulumu standart kurulum yaptım. masaüstüne gelip tüm fonksiyonları kullanıyorum ama kapatmak yada tekrar başlat dersem ekran kapanıp bir daha açılmıyor ama klayvede ışıklarda kapanmadığını farkedebiliyorum. bundan sonrada ancak zorla güç düğmesine biraz basıp öyle kapatıyorum. webde genelde bu ekran kartı nvidia sürücü sorunu gibi gözüksede, bendeki laptop onboard ekran kartı var. yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

iyi forumlar

lastpavel405

Hasan1493

Boot kısmında "e" ye basarak boot dosyasına "quiet"den sonra nomodeset yazınız bakalım çalışacakmı ?

Empat

Grub açıldığında aşağıdaki kernel parametresini ekleyerek sistemi başlatmayı denemelisiniz.
nomodeset
Grub'a kernel parametresi eklemeyi bilmiyorsanız veya nasıl yapabileceğinizden emin değilseniz; bu makaledeki yönergeler eşliğinde ekleyebilirsiniz.
Everything for me is just Peace - Love - Coding. Also, as they say: I am a programmer, I have no life!