Monster Notebook' a ubuntu kurulum sorunu[Çözüldü]

Başlatan Hasan1493, 03 Ekim 2019 - 21:30:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hasan1493

Bilgisayarıma ubuntu 16.04 kurmam gerekiyor fakat usbden direk başlatınca acpi eror hatası alıyorum bunun için boot'a acpi=off yazarak bunu çözümledim.
Fakat bu durumdada Kernel Panic hatası alıyorum ve başlatılamıyor. Zaten cihazımdan dolayı kurarken nomodeset ile kurmam gerekiyor fakat acpi=off ile birlikte nomodeset yazınca daha fazla hata mesajı alıyorum.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

Hasan1493

Bilgisayarıma sonunda ubuntu kurdum. Ben ubuntu 16.04 Kurmaya çalışıyordum (Hala kurmam gerekiyor) fakat ubuntu 18.04 kurmayı nomodeset ile denedikten sonra canlı usb başarılı olarak açıldı bende öncelikler gpu driverlarını https://askubuntu.com/questions/1130304/ubuntu-graphics-intel-and-nvidia linkinden yardım alarak kurdum. Şuanda Ubuntu 18.04'ü sorunsuz bir şekilde kullanıyorum fakat hala ubuntu 16.04 kurmam gerekiyor ben ubuntu 16.04 kurulum dosyasından kernel versiyonunu değiştirip kuruluma öyle geçemezmiyim ?

Empat

[mention=649659]@Hasan1493[/mention]
En temizi sıfırdan indireceğiniz iso ile format atarak 16.04'e geçmeniz olacaktır.
Konu, Çözüldü olarak işaretlendiği için konuyu kilitliyorum.
İyi forumlar.
Everything for me is just Peace - Love - Coding. Also, as they say: I am a programmer, I have no life!