[Çözüldü] Brave Browser klasörü ve Yer işaretleri

Başlatan MoShic, 21 Eylül 2019 - 15:03:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MoShic

Merhaba,

Ubuntuda, Brave adlı tarayıcının olduğu dizin, yani opt dizini içinden direk "brave.com" kopyalayıp yedeğe aldım. Yer işaretlerini yedeklemeyi unutmuştum, burası biraz karışık neyse.
Soracağım şey, (deepin os kullanıyorum bir fark var mı bilmiyorum dizinler arasında) : brave klasöründe yer işaretleri olan dosya hangisi, nasıl öğrenebilirim? araştırdım ancak bulamadım.

Şöyle bir şey denedim. Brave browserı indirdim, yedekteki eski brave ile indirdiğimle değiştirdim ancak tarayıcı açılmadı (opt dizini haricinde başka yerlere de dosyalar atmış olabileceğini ve bu yüzden açılmadığını düşünüyorum). Yer işaretlerini nasıl bulurum, fikriniz var mı?
Eski ID: Mar yJuana

novice

Tarayıcı profilleri opt dizininde değil /home/kullanıcı/.config/ dizinindedir. (firefox hariç)
Buna göre;
Brave yer işaretleri     /home/kullanıcı/.config/BraveSoftware/Brave-Browser/Default/ altındaki Bookmarks isimli dosyada.
Chrome yer işaretleri   /home/kullanıcı/.config/google-chrome/Default/ dizinindeki Bookmarks dosyası.
Vivaldi yer işaretleri     /home/kullanıcı/.config/vivaldi/Default/ dizininde.
Firefox profiliniz           /home/kullanıcı/.mozilla/firefox dizinindedir.

MoShic

Teşekkür ediyorum diğer tarayıcılarla da birlikte söylediğiniz için.
Daha dikkatli olup iyi araştırma yapmam gerektiğini öğrendim  :-\ , yapacak bir şey yok artık, konuyu etiketliyorum.
Eski ID: Mar yJuana