Laptop için hangi sürüm?

Başlatan lastpavel405, 25 Ağustos 2019 - 13:14:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lastpavel405

Arkadaşlar merhaba,

Eski sayılabilicek bir laptop'um var. ben buna şimdi windows 7 kullanıyorum ama işlemcisi iyi olmadığı için çok sorun yaşıyorum. yaptığım sadece sitelere girmek ve haber okumak ama bazen bir site bile işlemciyi tavan yaptırıyor. Bunun için ubuntu yada linux türevlerine geçmek istiyorum. laptop ile sadece yaptıklarım sitelere girmek, youtube ve word, excel gibi ofis programlarıdır. Sistemi en az yoracak ve pc özelliklere göre en hızlı hangi işletim sistemi olmalı acaba. önerlerinizi şimdiden bekliyorum.

not: eski versiyon olması problem teşkil etmez sadece güvenlik güncelleştirmelerini alsın yeter.

Teşekkürler

Sistem özellikleri

işlemci celeron 2830 1mb önbellek ve 2 çekirdek 2400 mhz

ram 8 gb ddr3

ssd disk 120 gb

ekran 11 inç 1366 x 768

cosmicowl

Manjaro,Xubuntu, lubuntu, linux mint (xfce ve mate masaüstü ortamları olabilir.) Bu sistemler bilgisayarınızda söylediğiniz şeyleri yapmak için yeter de artar  :) Yukarıda yazdığım dağıtımları araştırablirsiniz, görünümü hoşunuza gideni kurarsınız. Sistemi yoran şey genelde dağıtım değil masaüstü ortamıdır. Büyük ihtimalle xfce, lxde, mate ortamlarını sıkıntısız kullanırsınız. Bilgisyarınızın performansının linuxte ne kadar arttığını görünce şaşıracaksınız  :)

extremebrutal

Ben de yukarıdakilere ek olarak Peppermint öneririm. LXDE ve XFCE karışımı hibrit bir masaüstü ortamı sunuyor.

nuktedan00

Chrome OS kur hocam. Cloudready aracılığıyla rahatlıkla kurabilirsin..
Meine ehre heisst treue!