ubuntu 18.04 hakkında

Başlatan tbinxt, 19 Ağustos 2019 - 18:27:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tbinxt

Selam arkadaşlar ,

Ubuntu 18.04 kullandığımda bilgisayar 7-8 saat aralıksız açık kaldığında hiç bir şey yapmadan bıraksam bile inanılmaz ram tüketimi oluyor ve donuyordu.Restart yapmak zorunda kalıyordum.Maalesef çözüm bulamamıştım.

19.04 ile bu sorun çözüldü mü ? Biliyorum 19.04 uzun süreli destek verilmiyor kurmakta mantıksız.

Ayrıca pop_os var programcı arkadaşlar kullandı mı bu dağıtımı tecrübeleri var mıdır ?

lnxdev

Sistemden ziyade masaüstü ortamından kaynaklanan bir sıkıntı ubuntu Gnome masaüstü ortamı ile geliyor ve Gnome'da çok RAM dostu olduğu söylenemez gerçi hala böyle bir sorun var mı bilmiyorum. Başka bir masaüstü ortamı deneyip hala aynı sorun devam ediyor mu diye kontrol edebilirsiniz.

tbinxt

@lnxdev

Haklısınız , aslında arayüz olarak seviyorum ancak  gerçekten aşırı ram tüketiyor.İnsanı soğutuyor.Arayüz olarak xubuntu denedim evet ram konusunda vs gayet iyi ancak arayüz olarak çok basit (haklı olarak)..Ve diğer arayüzleri de çok güzel bulmuyorum maalesef.

Gnome un  bu sorunu ortadan kalktı mı acaba ?

aderinkaya

[mention=648747]@tbinxt[/mention] Donduğunda hata raporlarına bakıyor musunuz? Buraya hata günlüklerini paylaşırsanız en azından neyin sebep olduğunu öğrenmiş oluruz.

tbinxt

Alıntı yapılan: aderinkaya - 19 Ağustos 2019 - 19:48:14
[mention=648747]@tbinxt[/mention] Donduğunda hata raporlarına bakıyor musunuz? Buraya hata günlüklerini paylaşırsanız en azından neyin sebep olduğunu öğrenmiş oluruz.

Artık ubuntu kullanmıyorum maalesef.

lnxdev

Alıntı yapılan: tbinxt - 19 Ağustos 2019 - 18:59:31
Arayüz olarak xubuntu denedim evet ram konusunda vs gayet iyi ancak arayüz olarak çok basit (haklı olarak).

XFCE gtk3'e tamamen geçiş yaptı. O yüzden gtk3 uyumlu güzel temalar var tekrar bakmanı tavsiye ederim.

aderinkaya

[mention=648758]@tbinxt[/mention] hangi dağıtıma geçiş yaptınız?

tbinxt

Alıntı yapılan: aderinkaya - 19 Ağustos 2019 - 21:44:56
[mention=648758]@tbinxt[/mention] hangi dağıtıma geçiş yaptınız?
Windows'a hocam.

Hala Windows'tayım.