Ubuntu Openbox 32bit kullanıma hazır

Başlatan illedelinux, 20 Ağustos 2019 - 19:44:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

illedelinux

Ubuntu Openbox 32bit kullanıma hazır

Debian Openbox 32bit inşasından sonra 32bit mimarisi ve farklı seçenek için bir de Ubuntu Openbox 32bit olsun düşüncesiyle bu çalışmayı inşa ettim.
Önce kararsız kalmıştım ama bazı kullanıcıların Ubuntu'yu daha kolay kullanıyor olması kararımda etkin oldu.
Aslında söz konusu hafif oturum olduğunda, sistem kaynaklarını daha az kullanması bakımından JWM oturumu eski makineler için daha uygundur, lakin Openbox'un reklamı daha çok yapıldığından olsa gerek, tercihler daha çok Openbox'tan yana oluyor. Biz de daha ziyade kullanıcı tercihlerini dikkate aldığımız için bu çalışmayı Ubuntu Openbox üzerine inşa ettik. Ancak Yakında JWM oturumu için bir çalışma yapacağım bilgisini de vereyim. Çünkü JWM zayıf makineler için ihmal edilmeyecek kadar hızlı ve hafif bir oturumdur.

Ubuntu Openbox 32bit çalışmamıza gelince, bu kalıp diğerlerinden biraz daha şanslı diyebilirim, çünkü yeni çalışmalarım, yeni keşfettiğim ve hafif bulduğum bütün yazılımların hepsini bu kalıba dahil ettim. Bu yüzden iso kalıbı öncekilere nazaran 200-300 megabayt kadar daha büyük oldu.
Daha hafif olması nedeniyle bu oturumda ilk defa masaüstünü varsayılan olarak deaktif ettim, bu da en az 80 megabayt kazanç demektir ama isteyen masaüstünü yine aktif edebilir.
Bir başka yenilik de son paylaşımım olan Background Random özelliği oldu. Background Random özelliği her 20 dakikada arkaplan resimlerini değiştiren bir özellik, sistemi yormaz, artı bir yük bindirmez, bu özelliği çalıştırmak da yine tercihe kalmıştır.
Bahsettiğim gibi bu kalıpta ofis paketinden tutun grub yöneticisine, kullanıcı yöneticisine, Driver Manager'e varana kadar kullanışlı ve gerekli bütün paketler kurulu durumda.
Language Support paketiyle bir dakikada sistem dili değiştiği için varsayılan sistem dilini İngilizce yaptım.
Sistemin özelliklerini, yapısını ve bütün vasıflarını görmenin en iyi yolu onu denemekten geçer.
Bu sürümü deneyin, özelliklerini keşfedin, geri bildirimde veya öneride bulunmaktan çekinmeyin, en basit bir görüşünüz dahi ciddiye alınacağından emin olabilirsiniz.

Sistemde kurulu paketlerin listesini ve iso kalıbını buradan indirin.
https://sourceforge.net/projects/illedelinux/ 

Kullanıcı adı: veteran
Parola: veteran
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

decent

Emeklerin için teşekkür ederim.Belgeler veya masaüstüne bir metin dosyasına kullanıcı adı ve şifre yazılabilir mi ?

illedelinux

Alıntı yapılan: decent - 21 Ağustos 2019 - 18:51:44
Emeklerin için teşekkür ederim.Belgeler veya masaüstüne bir metin dosyasına kullanıcı adı ve şifre yazılabilir mi ?

Teşekkürler.

Bu sürümde masaüstü varsayılan olarak etkin değil, bunu kullanıcının seçeneğine bıraktım.
@decent ustam cahıllığıma bağışlayın, bahsettiğin olayı pek anlayamadım :) eğer sıradan bir metin dosyasından bahsediyorsan elbette mümkündür ama bu işi yapan bir programdan bahsediyorsan bu sürümde kurulu olan  "Kullanıcılar ve seçenekler" adlı yazılımla bu gibi işler pekala yapılabilir.

decent

Özür dilerim, ben eksik anlattım..
Alıntı YapKullanıcı adı: veteran
Bu metni içeren bir dosyanın Masaüstü veya Belgeler dizininde bulunmasından bahsediyorum.

illedelinux

Alıntı yapılan: decent - 21 Ağustos 2019 - 19:21:52
Özür dilerim, ben eksik anlattım..
Alıntı YapKullanıcı adı: veteran
Bu metni içeren bir dosyanın Masaüstü veya Belgeler dizininde bulunmasından bahsediyorum.

@decent ustam çok haklısınız böyle bir dosyanın bulunması şarttır, isoyu indirme yerine kadar bu bilgiyi veriyorum ama dediğiniz gibi bundan sonra ekleyeceğim, uyarınız ve hatırlattığınız için çok teşekkür ederim :)
Hatta insanlar canlı oturuma girdiğinde bunun için otomatikman bir pencere açılması sanki daha iyi olur gibime geliyor.

decent

Alıntı yapılan: illedelinux - 21 Ağustos 2019 - 19:28:26
Hatta insanlar canlı oturuma girdiğinde bunun için otomatikman bir pencere açılması sanki daha iyi olur gibime geliyor.
Hoşgeldiniz Penceresi:

Hatta metin dosyasını başlangıçta çalıştırmak bile olabilir.

illedelinux

Alıntı yapılan: decent - 21 Ağustos 2019 - 19:38:11
Alıntı yapılan: illedelinux - 21 Ağustos 2019 - 19:28:26
Hoşgeldiniz Penceresi:

Hatta metin dosyasını başlangıçta çalıştırmak bile olabilir.

Bunu hep düşünmüştüm ama cazip olup-olmayacağından emin değildim, şimdi siz söyleyince cidden düşünmeye başladım, şu anda çalışmakta olduğum JWM oturumuna ona yakışan şekilde hafif bir Hoşgeldin uyarlayayım. Tekrar teşekkürler, sağlıkla kalın :)

.py

[mention=648803]@illedelinux[/mention]
Alıntı YapBunu hep düşünmüştüm ama cazip olup-olmayacağından emin değildim, şimdi siz söyleyince cidden düşünmeye başladım, şu anda çalışmakta olduğum JWM oturumuna ona yakışan şekilde hafif bir Hoşgeldin uyarlayayım.

Tasarımı siz çizin kodlama ve tasarımı birleştirme bende:)

speakerXXL

Compton için basit yapılandırma ekleyebilirsiniz, paket listeinde göremedim.

.py

[mention=648803]@illedelinux[/mention]şöyle birşey hazırladım:) logo ve metni siz hazırlayın eğer isterseniz yarın hazır olur. aşağıdaki ön taslak istediğin şekilde yeniden çizebilriim.