TTNET-Limitli Tarife/Kota Aşımı

Başlatan CAMUXIA, 04 Mart 2009 - 17:01:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

CAMUXIA

TTNET-ADSL kullanıyorum, limitli tarife benimkisi. 4 GB'lık bir kota varmış yeni haberim oldu, bu kotayı aşınca aylık faturaya bunu yansıtıyorlarmış. TTNET'in otomatik atadığı DNS adreslerini değiştirsem kotayı aşmamaya bir etkisi olabilir mi? TTNET kullanıcılarının ne gibi bir tavsiyesi olabilir benim için?
Ora et Labora...
***\CMX/***      
.

3mr3

Valla bende bunu merak ediyorum. Bende 4 gb kotalı kullanıyorum. Fakat OpenDNS yeni denedim bakalım mart ayı içerisende kaç gelecek?
Ben, seninle ben oldum. | Başkalarına karşı merhametli, şefkatli, iyiliksever...

CAMUXIA

Internete bağlı kalınan süre ve film-müzik gibi şeylerin indirilip dinlenilmesi kotanın çabuk dolmasına sebep oluyormuş.
***OpenDNS güzel öneri teşekkürler, başka öneriler de varsa sonuna kadar açığız faturayı düşürmek için :)
Ora et Labora...
***\CMX/***      
.

CAMUXIA

Bu arada ben open dns'i ayarlıyorum, bilgisayarı kapatıp açtığımda yine kendi kafasına göre eski düzene/dns adresine dönmüş oluyor, bir türlü düzeltemedim. Nasıl kalıcı yapabilirim verdiğim dns numarasını?
Ora et Labora...
***\CMX/***      
.

Burak

Farklı DNS kullanmanızın kota açısından bir faydası yok. Siz çok fazla indirme yapmayın ve zaman zaman ttnet'in kota sorgulama sayfasından kotanızı kontrol edin.

OpenDNS'i otomatik hale getirme konusunda bir bilgim yok ama forumda yazıyor olmalı. Arama yapın.

bytan

OpenDNS, kotanız üzerinde bir etki yapmaz. OpenDNS ayarlama konusu forumda konuşuldu.
Örnek bir link:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,4595.msg84790.html#msg84790
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.


Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

AbkHaZiaN

Dns kotanıza etki etmez.
Alıntı YapDNS (İngilizce: Domain Name System, Türkçe: alan adı sistemi), İnternet uzayını bölümlemeye bölümleri adlandırmaya ve bölümler arası iletişimi organize etmeye yarayan bir sistemdir.

İnternet ağını oluşturan her birim sadece kendine ait bir IP adresine sahiptir. Bu IP adresleri kullanıcıların kullanımı için www.site_adı.com gibi kolay hatırlanır adreslere karşılık düşürülür. DNS sunucuları, internet adreslerinin IP adresi karşılığını kayıtlı tutmaktadır.
http://tr.wikipedia.org adresinden alıntıdır.