Debian ile farklı sunucuya uzak masaüstü bağlantısı esnasında ctrl tuşu problemi

Başlatan linuxchu, 30 Nisan 2012 - 13:51:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

linuxchu

Selamlar,

Sorun Debian kaynaklımı windows 2008 sunucusundan mı kaynaklı bilmiyorum ama fikrinizi almak istiyorum.

Debian 6.0.4 x64 ile Remmina Remote Desktop Client programını kullanarak Windows 2008 x64 R2 sunucuya bağlanıyorum. Fakat ctrl tuşu bağlantı esnasında Windows içinde çalışmıyor, debain da çalışıyor. Laptop ta Tükçe Q klavye var.

Sorun hakkında fikrinizi alabilirmiyim ?
Kolay gelsin.

hasan.akgoz

Advanced Tab'ında keyboard mapping diye bir yer olması gerekiyordu tam hatırlamıyorum hafızamda öyle kalmış işaretlimi bakar mısın? Değil se eng klavye olarak işaretleyip dener misiniz ?

tengizkam

Merhabalar

7 yıl sonra bu konuyu hortlatacağım maalesef, şimdiden özür dilerim ^_^ ancak sorun şu ki, uzak masaüstü kullanımımda, kendi Ubuntu yüklü dizüstümdeki klavyede sorun olmasa da, uzak masaüstü olan windows'a geçince ne Win tuşu ne de alt +tab kullanabiliyorum 2 gündür. Bayağı bir yerli-yabancı sitelerden bakmama rağmen ya çözüm yok ya da çözümler de eski ve bende işe yaramadı. Bahsi geçen alt, sol alt. sağdaki alt tuşu ile çalışıyor ama genel kullanımda bayağı bir ters maalesef. Güncellemeleri denetliyorum ancak henüz yok ve ne denedi isem, uzak masaüstü ile alt + tab yaptığımda 2 cihaz arası sayfalar geçiş yapıyor, diğer cihaz içi değil. Denk gelip de çözen varsa ve buraya da yazar ise minnettar olacağım.

Ek: Bu arada kullandığım uygulama Remmina, belirtmeyi unutmuşum, özür.
Umut samimiyettir...

tengizkam

Sorunu çözdüm arkadaşlar. Müthiş mutluyum ve kıvançlıyım  ;D

Kaynağı burada belirtiyorum, eğer ki kural dışı bir hareket ise, yönetici arkadaşların uyarması durumunda alıntı kaynağını uygun şekilde düzenleyebilirim gerekli çözüm kısmını da düzenleyerek. Ancak derdime deva buradan geldi:

https://forum.shiftdelete.net/threads/xorg-x-server-ayarlarini-yapilandirmak.537228/

Umut samimiyettir...

Empat

[mention=647881]@tengizkam[/mention]
Sorununuz çözüldüyse, forum düzeninin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak için, konu başlığınızı [Çözüldü] olarak işaretlemenizi rica ediyoruz.

Başka bir sorunun yanıtını bulamazsanız ya da bir sorunla karşılaşırsanız, yeni bir konu açabilirsiniz.

İyi forumlar.
Everything for me is just Peace - Love - Coding. Also, as they say: I am a programmer, I have no life!

tengizkam

Merhabalar sayın Empat. Sanıyorum konu açan ben olmadığım için başaramıyorum belirttiğiniz şeyi. Başlığa müdahale etmem imkansız gibi görünüyor ve seçebileceğim tek seçenek İleti Simgesi: kısmı.

Eğer konuyu açan arkadaş halletti ise, ya da sorununa bildirdiğim şey çözüm oldu ise sanırım o gerekli düzenlemeyi yapabilir.

Sevgi ve saygılarımla.
Umut samimiyettir...

Empat

[mention=647891]@tengizkam[/mention]
Pardon, konuyu sizin açtığını sanmıştım.
Everything for me is just Peace - Love - Coding. Also, as they say: I am a programmer, I have no life!