Siyah ekran sorunu( acil lütfen) [Çözüldü]

Başlatan ayk1550, 31 Ağustos 2018 - 20:32:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ayk1550

İyi akşamlar. Bilgisayarımı uzun süreden beridir açmamıştım. Bugün açtım ama siyah ekranda takılıp kalıyor. Masaüstü filan yok. Ctrl+Alt+F1 yapinca önüme menü geliyor ancak masaüstü filan yok o menüden her şeyi güncelledim ama yine aynı hala siyah ekran. Aç kapa yaparken ubuntu yazısı ve mor ekran geliyor başka yok. Lütfen yardımcı olabilir misiniz?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Eylül 2018 - 09:22:36

Yardimci olabilecek kimse yok mu acaba?

Mecnun

Dostum desteği biten sürümlerde bu tür hatalar olabilir. Desteği biten sürümleri artık kuramazsın, eğer kurulu ise de güncelleme yapamazsın. Yanlış bilgilendiriyorsam uyarın ancak ben böyle biliyorum. Uzun lafın kısası, 16.04'ü 18.04'e transfer etme zamanı gelmiş :) Ubuntu 18.04 LTS sürümünü kurarsan sorun çözülecektir. LTS, Long Time Support anlamına gelir. Yani desteği normal sürümden biraz daha uzun sürecektir...
Allah kula yakın, kul da Allah'a..

ethernity

Alıntı yapılan: Mecnun - 01 Eylül 2018 - 15:36:48
Dostum desteği biten sürümlerde bu tür hatalar olabilir. Desteği biten sürümleri artık kuramazsın, eğer kurulu ise de güncelleme yapamazsın. Yanlış bilgilendiriyorsam uyarın ancak ben böyle biliyorum. Uzun lafın kısası, 16.04'ü 18.04'e transfer etme zamanı gelmiş :) Ubuntu 18.04 LTS sürümünü kurarsan sorun çözülecektir. LTS, Long Time Support anlamına gelir. Yani desteği normal sürümden biraz daha uzun sürecektir...

16.04 eski bir sürüm olabilir ama bu desteğinin kesilmiş olması anlamına gelmez.
https://www.ubuntu.com/about/release-cycle

Sorunun kaynağı nedir bilmiyorum ama bu olmadığı kesin.

ayk1550

Sanırım 18 le alakalı bir sorun çünkü bilgisayarı açtıktan sonra güncelleme yaptım ve bu sorun ortaya çıktı. Formatlayıp 16 yı kurdum yine güncelledim 18 e yine aynı oldu. Tekrar formatladım ve 16 yı kurdum ve şimdi 16 yı kullanmaktayım. Olan sadece bilgisayardaki verilerime oldu yapacak bir şey yok artık.

Mecnun

[mention=641315]@ethernity[/mention] Kusura bakma dostum. 17.10'dan sonra Ubuntu kullanmayı bıraktım. Şimdi de 18.04 çıkınca 16.04'ün desteği bitmiştir sandım... Yanlış bilgilendirme için özür dilerim
Allah kula yakın, kul da Allah'a..

ethernity

Alıntı yapılan: ayk1550 - 01 Eylül 2018 - 18:55:51
Sanırım 18 le alakalı bir sorun çünkü bilgisayarı açtıktan sonra güncelleme yaptım ve bu sorun ortaya çıktı. Formatlayıp 16 yı kurdum yine güncelledim 18 e yine aynı oldu. Tekrar formatladım ve 16 yı kurdum ve şimdi 16 yı kullanmaktayım. Olan sadece bilgisayardaki verilerime oldu yapacak bir şey yok artık.

Gönül isterdi ki çözümü bulunmuş olsun ama olmayınca olmuyor.Geçmiş olsun yine de. Her ne kadar çözülmemiş de olsa, başlığı [Çözüldü] olarak etiketlemeniz iyi olur. https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31789

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Eylül 2018 - 20:57:38

Alıntı yapılan: Mecnun - 01 Eylül 2018 - 19:45:25
[mention=641315]@ethernity[/mention] Kusura bakma dostum. 17.10'dan sonra Ubuntu kullanmayı bıraktım. Şimdi de 18.04 çıkınca 16.04'ün desteği bitmiştir sandım... Yanlış bilgilendirme için özür dilerim
Rica ederim, ne kusuru :)