IP m her zaman sabit kalıyor. Ben değişsin istiyorum.

Başlatan esrama, 21 Ocak 2009 - 15:46:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

esrama

Rapidden bir dosya indirdim. Sonra ikinci bir dosyayı indirecektim ki 15 dk bekleyin yazdı. Ben de modemi resetleim ve firefoxta veri temizliği yaptım. Fakat buna rağmen 15 dakikadan geriye doğru saymaya devam ediyordu. Sanırsam statik dinamik ip olayı var burada. Ben ipmin her zaman değişmesini istiyorum. Normalde ubuntuda sanırım varsayılan bu şeklde oluyor. Bunu değiştirebilirmiyim ?

localhost

Belki modeminiz IP degisikligini yapmadi. Static IP kullanmiyorsaniz modemi resetlediginizde yeni bir IP ile internet baglantisini kurar.
Ubuntu sizin gercek IP nizi kullanmaz. Modem tarafindan verilen ic IP  ile Ubuntu modemle baglanti kurar. Yani bunun uzaktan yakindan Ubuntu ile alakasi yok. Sizin sorununuz modemle ilgili.
2. alternatif Rapid daha gelismis bir özellik kullanarak sizin kullandiginiz donanimlardan birinin seri nosunu alarak 15 dk ara vermenizi istedi :)
Linux LPIC1 - MCSA

esrama

Eğer rapid dediğiniz gibi yapıyorsa neden herkes hala modemi resetliyor? Ki be winzzortta modeme reset attığım zamam rapidden hemen indirebiliyorum ...
Zaten bildiğim kadarıyla statik veya dinamik ip omasını işletim sisteminden ayarlıyoruz ...

localhost

Bahsettigin sey 192.168..... veya 10.0.0........ diye giden IP ler ise evet kendiniz belirleyebilirsiniz. Ama 90.180.77 gibi giden IP leri kullanicinin belirlemesi imkansiz. Bu IP ler sizin kullandiginiz TTNET sunuculari ile baglanti kurarlar. Bu sunucularda özel yapilandirmalarla siz internete bu IP lerle cikarirsiniz. Bazi seyler öyle hop diyerek olmuyor. Eger öyle olsaydi, bu gün internetin konumu daha farkli olur ve bir sürü internet suclariyla kisiler karsi karsiya kalirdi. Ayrica bu forumda da adi gecen IP numaralarini nasil gizleyebilirim gibi bir konu acilmazdi. Bence siz MAC adresini kastediyorsunuz eger kastetiginiz MAC adreslerini degistirmekse evet MAC adresleri degistirilir.
Linux LPIC1 - MCSA

bytan

İnternet servis sağlayıcı ile dinamik IP alıyorsanız değişmesi lazım. Arkadaşların dediği gibi, dış IP ile ubuntunun doğrudan bir alakası yok. Fakat Rapid, MAC kaydı yapmaya başladı mı başlamadı mı bilemiyorum.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

matafleur

Alıntı yapılan: esrama - 21 Ocak 2009 - 16:35:57
Eğer rapid dediğiniz gibi yapıyorsa neden herkes hala modemi resetliyor? Ki be winzzortta modeme reset attığım zamam rapidden hemen indirebiliyorum ...
Zaten bildiğim kadarıyla statik veya dinamik ip omasını işletim sisteminden ayarlıyoruz ...

Uygulama:
1)Windowsunuza geçin
2)http://www.whatismyip.com/  adresine girin.Bağlandığınız yerlerin sizi gördükleri request ip adresi bu.Bir yere kaydedin
3)elle statik ip verin
4)http://www.whatismyip.com/  adresine girin.Bağlandığınız yerlerin sizi gördükleri request ip adresi bu.

Aradaki farkı inceleyin.

Not:Aynı şeyi isterseniz ubuntu da da deneyebilirsiniz.Sonuç aynı olacaktır.

Tahminimce siz modeme reset attığınızda Türk Telekomdaki arp eşleşme tablosu değişmedi,az önce rapid kullanmış birine denk geldiniz, dağ yandı,sular kesildi vs. birşeyler oldu ve size yine aynı ip adresi denk geldi.Bu gibi bir durumda tekrar reset atmayı deneyiniz.

İyi çalışmalar.