Ubuntu yükleme işlemi bitti yeniden başlatma da dondu kaldı! Çözüldü!

Başlatan Sohicak, 23 Ocak 2018 - 15:00:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sohicak

Tam olarak ne oluyor anlamıyorum bütün kurulumları yaptıktan sonra yeniden başlatma kısmına tıkla kısmı geldikten sonra oraya tıklayınca fare kayboluyor ve donuyor bilgisayar ne kadar beklesemde çalışmıyor ekranda kitleniyor. kapatıp bir daha yükleyim dedim bu sefer pencereyi kapatıp normal taraftan yeniden başlatma yapayım dedim oda yemedi. Kendim resetlemek zorunda kaldım açtım güncelleme gerekli dedi güncelledikten sonra yeniden başlat dedi gine orada durdu

ata1

Sohicak

Hocam süpersin ya ilaç gibi geldi ama ben çoktan win10 kaldırıp sadece Ubuntu kurmaya çalıştım ki oda çözüm değilmiş her işlemde aynı oldu sonuç.

Gel gelelim senin dediklerini uyguladım  süper çalıştı ama 2 sorum var

1- Işlemleri bitirip yeniden başlattıktan sonra usb çıkar ve enter bas dedi ama ne yaptıysam ordan devam edemedim.

2- Açıldı durmadı tamamda ben bu şekilde nasıl kullanırım ekran kartım NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti. güncelleme yaptım ekran kartını software uptader yeniden başlattım  filan gitti geldi ekrsn bişey yok?

UNC

2. cevapta nomodeset komutunu gruba nasıl eklenecegini anlatmış. uygularsan her açılışta nomodesetle açılır sistem. sorun çözülür.
https://askubuntu.com/questions/38780/how-do-i-set-nomodeset-after-ive-already-installed-ubuntu
Diğer seçenekler
1.bios ayarlarını sıfıla veya güncelle, imkanın varsa biosu yeniden kur
2. kernel'ın 4.13 veya sonrasını kullanan bir sistem yükleyerek dene.
3. secure bot uefi vesayre gibi konulara göz at.
Ve  sistemde uyumlu olmayan donanım varsa uğraşmaya gerek yok zaten.

Sohicak

@ata1 Dediğiniz gibi nomodeset ayarlarını yaptım.

Grub önyükleme programını kurdum başlangıca ve ubuntu üzerine gelip "e" bastım ve koyduğum nomodeset kısmını buldum linix satırında o kısma geldim ve ekledim gibi sildim yeniden başlattım görüntü ayarlarım güzel bi şekilde geldi * her şey güzeldi sistemi güncelledim ekran kartlarını filan sonra bilgisayar kapanmıyor siyah ekranda kalıyordu sonra tuş ile kapatıp açtım gine ekran ayarları aynı oldu ve baktım nomodeset kısmı tekrardan eklenmiş @UNC'ın dediği gibi ancak bu döngüden nasıl kurtulabilirim? Donmayı durdurmak için böyle salak bir ekran görüntüsü ile yaşamaya mahkum olmak çok kötü hele ki NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti'n var ise :( Lütfen yardım edin...

@UNC ekledim zaten nomodeset komutunu sorum nasıl artık o koddan kurtulabiliirim yardımcı olur musunuz?
@heartsmagic lütfen yardım edin!

UNC

sudo nano /etc/default/grub

Şu satırı bul.
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT :"quiet splash nomodeset"

tırnak işaretlerine dokunmadan quiet splash nomodeset kısmını sil kaydet.

kaydetmek için ctrl+o  ve enter
çıkmak için ctrl+x

Sohicak

Çok teşekkürler @UNC olacak gibi:)

Ancak korkmaktayım artık herşeyden farklı bir şey olur diye hemde başkasında farklı bi ekran gelirde benim ki gibi o cevap da bulsun yerini diye...

1-) Bana şöyle bir ekran geldi yani ikisini de ayrı yazılmış olarak şimdi quiet splash ve nomodeset'i mi sileyim yoksa sadece nomodeset'i mi?
2-)Direk olarak silemedim  bir tuşamı basmam mı gerekiyor silmek için yada yazmak için? Buldum sağ sol tuşları ile üstüne gidip de siliniyor.

GRUB_DEFAULT=0
#GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=0
GRUB_HIDDEN_TIMEOUT_QUIET=true
GRUB_TIMEOUT=10
GRUB_DISTRIBUTOR=`lsb_release -i -s 2> /dev/null || echo D$
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"
GRUB_CMDLINE_LINUX="nomodeset"

Sohicak

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT=" "
GRUB_CMDLINE_LINUX=" "

İlk nomodeset'i sonra quiet splash c+o dedikten sonra enter'ladım 33 satır filan yazdı c+x ile kapattım terminali gine herşey aynı tekrar başlatıp grub'un içinden bakayım dedim iki ibarede hala orada duruyor oradan da sildim yeniden başlattım görüntü kalitesi gine aynı dediklerinizi tekrar  yaptım terminalden bakmak için kodlar aynı yukarda bıraktığım gibi ama olan bir şey gine yok girişte hala kalıyor bu arada her yeniden başlattığında. Ne yapabilirim başka @UNC?

UNC

Donanımlar yeni sorunda bunda kaynaklanıyor anladığım kadarıyla.

şurdan https://antergos.com/  ( minimal .iso sunu indir ) usbye yazdırıp bot et kurulumda masaüstü yöneticisi ekran kartı driverı işlemci kodeklerini tarayıcıyı vs seçip kurulumu başlat .  Arc'a dayalı olduğu için gerekli driver ve yazılımların en güncel versiyonunu indirp kuracaktır.  sonucu paylaşırsın

Sohicak

Çok teşekkürler emekleriniz için gerek kalmadı dediğinize ama araştırcam onu da güzele benziyor.

Çözdümmmmmm ! :D Özet geçmek istiyorum bütün işlemleri ki bi yararım dokunsun  8)

Her hangi bir donma oluyorsa yükleme sırasında öyle yapın!

1-) Usb taktıktan sonra install ubuntu'yu görünce

Alıntı YapKurulu işletim sistemini çekirdek parametreleriyle başlatmak

Bilgisayar açılışındaki Grub ekranında install ubuntu'un satırın üzerindeyken 'e' tuşuna basılır.
    Düzenleme ekranında linux satırı bulunur.
    "quite splash" girdilerinden sonra girilmek istenen parametre çift çizgiden (--) sonra bir boşluk bırakılarak yazılır.
    Ctrl+x tuşlarına basarak sistem başlatılır.

2-)  Uçbirim komut satırı penceresini açın(ctrl+alt+t ) ve altaki kodu yazın.

Alıntı yapılan: UNC - 27 Ocak 2018 - 15:30:23

sudo nano /etc/default/grub

Şu satırı bul.
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT :"quiet splash nomodeset"

tırnak işaretlerine dokunmadan quiet splash nomodeset kısmını sil kaydet.

kaydetmek için ctrl+o  ve enter
çıkmak için ctrl+x

3-) Yeniden başlatın herşey aynı olacak telaşa gerek yok sonra açıldığında

Uçbirim komut satırı penceresini açın(ctrl+alt+t ) ve sıırasıyla şu komutları girin:

sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair
    sudo apt-get update
    sudo apt-get install -y boot-repair && (boot-repair &)

Boot repair programı açılacak otomatik olarak Advenced options(gelişmiş seçenekler)'e tıklayın ve main options(ana seçenekler)'den repair file systems(tamir et sisitem dosyalarını) tıklayıp apply(onayla) diyoruz bi iki dk sürecek sonra bütün işlemlerden sonra yeniden başlatın ve sorunuz çözülmesi lazım ;)

*****Ekran kartı güncelleme yaptım bu işlemden sonra hata verdi uzattı işimi bence bütün işlemler bittikten sonra güncelleyin ekran kartını.

UNC

ilk mesajda verdiğim linke göz attığını varsayarak .
Grubu düzenlendikten sonra sudo update-grub komutunu çalıştırman gerektini ögrendiğini varsaydık.
En son yaptığın işlemlere gerek yokmuş. geçmiş olsun.