Öneri

Başlatan SpartacuS064, 06 Ocak 2018 - 15:05:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SpartacuS064

Kali Linux kullannacağım ama önce Ubuntu üzerinde acemiliğimi atmak istiyorum.
Hangi Ubuntu sürümünü önerirsiniz ?
Neler yapmam gerekir ?

GT-I9060 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

lnxdev

Farketmez donanımım eski diyorsan X veya L ubuntu sürümlerine bak. 

SpartacuS064

Alıntı yapılan: lnxdev - 06 Ocak 2018 - 15:52:46
Farketmez donanımım eski diyorsan X veya L ubuntu sürümlerine bak.
Peki neler yapabilirim acemiliğimi nasıl atabilirim ?

GT-I9060 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

illedelinux

Ubuntu, yeni kullanıcılara fazla bir şey bırakmayan, gelişmiş bir dağıtımdır.
Bu yüzden Kali kullanacaksan onun tabanı olan Debian'da master yapman senin için daha iyidir.
Nasıl kurulur, sürücüler nasıl yüklenir, harici paketler nasıl derlenir gibi soruların cevaplarını pratik ile kazanırsın...
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

freeman

Alıntı yapılan: illedelinuxUbuntu, yeni kullanıcılara fazla bir şey bırakmayan, gelişmiş bir dağıtımdır.
Bu yüzden Kali kullanacaksan onun tabanı olan Debian'da master yapman senin için daha iyidir.
Nasıl kurulur, sürücüler nasıl yüklenir, harici paketler nasıl derlenir gibi soruların cevaplarını pratik ile kazanırsın...
Kesinlikle katılmıyorum. İsteyen istediğini bulur. İsteyen hiçbir şey öğrenemez isteyen birçok şey öğrenir.
7 yıldır %99 Ubuntu kullanırım. Ubuntu 'da edindiğim bilgi/tecrübelerle Arch Linux kurabiliyorum. Zaten kaynaktan derleme yapmak falan çocuk oyuncağı artık. Kali üzerinde kullanılan programları bile Ubuntu üzerinde kullanıyorum. Zaten bunlar basit şeyler. Ya da gerekli emeği verip öğrendiğimiz için basit geliyor, bilemiyorum. Çekirdek aynı olduğu için dağıtım fark etmiyor. Burada önemli olan yeni başlayanların internete bağlanma problemleri, program kuramama gibi sorunlarla ilk etapta uğraşmamaları. Bir hevesle Linux dağıtımı yüklüyorsunuz ama o da ne? İnternete bağlanamıyorsunuz , tecrübe/bilgi olmadığı için de Linux bir işe yaramaz deyip bırakıyorsunuz. 

Şu an bana Linux çekirdeği, gerekli uygulamaları ve dökümantasyonu verin sıfırdan size bir dağıtım yapayım ki daha önce hiç yapmadım. Yanlış anlaşılma olmasın kendimi övmüyorum. Demek istediğim Ubuntu gibi dağıtımlar bile kullanıcıya çok fazla şey öğretiyor.
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.