Ubuntu Kurulumu Hakkında Yardım

Başlatan Kendigelen, 29 Aralık 2017 - 11:18:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kendigelen

Arkadaşlar Ubuntu 16.04.3 desktop amd64 sürümünü minipc'me kurmak istiyorum. Hali hazırda son sürüm güncellemelerini almış uefi kurulumu olan Windows 10 kullanıyorum. Söz konusu Ubuntu iso'sunu indirdim. Rufus ile" UEFI için GPT bölüm düzeni" olarak usb belleğe yazdırıp önyüklenebilir kurulum usb'si oluşturdum. Çünkü cihazım hem UEFI hem de çift disk GPT. Diskin biri boş diğerinde Win10 var. Boş olana kurulum yapmak istiyorum.

Bios ayarından fastboot'y kapatıp Ubuntu usb'sini birinci konuma getiriyorum. Kayıt edip çıkıyorum. Fakat bilgisayar boot olunca siyah ekranda kalıyor ve sol üstte sadece "_" işareti oluyor. Buradan ileriye devam etmiyor. Herhangi bir şey de yapılmıyor. Tek çare ctrl+alt+delete oluyor.

Bu sorunu nasıl aşabilirim? Yardım eder misiniz?

illedelinux

İndirdiğin kalıbın sağlam indiğini belirten md5 kontrolü yaptınız mı?
Yapmadıysanız indirdiğiniz kalıbın indirdiğiniz yerden md5 kodunu alın ve alttaki bağlantıdan indireceğiniz program ile md5 kodunu karşılaştırın, aynısı değilse iso bozuktur, onu kullanmayın, yeniden indirin.
http://www.winmd5.com/ 
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

Kendigelen

Alıntı yapılan: illedelinux - 29 Aralık 2017 - 12:39:42
İndirdiğin kalıbın sağlam indiğini belirten md5 kontrolü yaptınız mı?
Yapmadıysanız indirdiğiniz kalıbın indirdiğiniz yerden md5 kodunu alın ve alttaki bağlantıdan indireceğiniz program ile md5 kodunu karşılaştırın, aynısı değilse iso bozuktur, onu kullanmayın, yeniden indirin.
http://www.winmd5.com/ 

Evet Hocam MD5 kontrolü de yaptım. Sorun yok. Iso doğru şekilde inmiş. Acaba bios seçeneklerimi çekip atsam mı buraya?

Düzenleme: Hatta bu da iso'yu nasıl yazdırdığım ve bios ayarlarım. Her şey doğru ama çözemedim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Aralık 2017 - 20:30:17

Yardım edebilecek herhangi biri yok mu?

Elessar

Rufus da diğer seçenekleri de deneyin bakalım.
USE="peace justice" emerge --newuse --update --deep world

Kendigelen

Alıntı yapılan: Elessar - 30 Aralık 2017 - 00:01:51
Rufus da diğer seçenekleri de deneyin bakalım.

Denedim hocam. Olmuyor.

Düzenleme: Acaba Windows'u tamamen silsem çare olur mu?

Düzenleme 2: Yok bu da olmadı. Aslında windows üzerinden ssd'ye direk olarak ubuntu'yu yazdırarak yükleyebileceğim bir yöntem olsa sorun çözülür. WintoUSB gibi.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Aralık 2017 - 10:45:38

Ubuntu Türkiye maalesef sizlere ömür...

Elessar

LinuxMint, Fedora, Archlinux gibi başka bir dağıtım deneyin.

Aynı durum tekrarlayacak mı?
USE="peace justice" emerge --newuse --update --deep world

Kendigelen

Alıntı yapılan: Elessar - 30 Aralık 2017 - 11:52:53
LinuxMint, Fedora, Archlinux gibi başka bir dağıtım deneyin.

Aynı durum tekrarlayacak mı?

Evet hocam bunu da denedim. Maalesef tüm sürümlerde aynı durum söz konusu. Sanırım benim pc bir tek windows sürümleri ile çalışıyor.