Şifremi kabul etmiyor

Başlatan Burak6, 26 Aralık 2017 - 08:04:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Burak6

Arkadaşlar merhaba linux kullanmaya başlayalı 1 hafta oldu. Çok yeniyim anlayacağınız:) ubuntu 16.04 kurulu. Geçen gün 1dk da şarjın yüzde 1 azaldığını farkettim. Sebebi ne olabilir diye baktım laptopun nvidia ekran kartını kullanması yazılmıştı. Öneri olarak da nvidia x settings gibi bir yere girip oradan prime  olarak inteli seçmem yazıyordu yaptım. Bir daha da prime settingsi göremedim. Bilgisayarı yeniden başlattım fan abartısız söylüyorum saç kurutma makinası kadar hızlı üflüyordu. Korktum açıkçası. Tekrar başlatıp nomodeset yazıp açık kaynak ekran sürücüsüne geçiş yapayım dedim. Artık oturum açamıyorum. Şifremi doğru yazsam da kabul etmiyor. Forumdaki yolları denedim hala aynı. Ama oturuö açma ekranında ctrl alt f1 yapınca terminale (adı terminal değilse affola) erişim sağlayabiliyorum. Araştırabildiğim kadar araştırdım. Ama yapamadım yardımcı olabilir misiniz? Belki size yardımcı olur şifreyi doğru girdikten sonra siyah ekran geliyor. Ekranda en son [ok] save/load rfkill switch status gibi birşey yazıyor sonra tekrardan oturum açma ekranına gelip şifre istiyor .

mendirec

Merhaba [mention=634959]@Burak6[/mention], aramıza hoş geldin. UEFI/BIOS üzerinde Secure Boot açık ise kapatır mısın? Ayrıca şu bağlnatıda anlatılanı uygula, değişiklik olmaz ise dönüş yaparsın.
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=51879.0

Burak6

Merhaba @mendirec hoşbuldum:) secure boot kapalı şimdi baktım ve o sayfayı da uygulamıştım belki düzelir diye tekrar denedim yine de olmadı

mendirec

[mention=634962]@Burak6[/mention] Otutum açma ekranında iken Ctrl + Alt + F1 veya F2 ile uçbirime düş. İlk önce kullanıcı adını daha sonra şifreni yaz. Şifre yazarken ekran karakter gözükmez yazmaya devam et. Aşağıdaki komutlar ile kurulu paketleri kaldırıp sistemi yeniden başlat.
sudo apt purge nvidia*
sudo reboot

Burak6

Alıntı yapılan: mendirec - 26 Aralık 2017 - 09:02:22
[mention=634962]@Burak6[/mention] Otutum açma ekranında iken Ctrl + Alt + F1 veya F2 ile uçbirime düş. İlk önce kullanıcı adını daha sonra şifreni yaz. Şifre yazarken ekran karakter gözükmez yazmaya devam et. Aşağıdaki komutlar ile kurulu paketleri kaldırıp sistemi yeniden başlat.
sudo apt purge nvidia*
sudo reboot

Hocam şimdi giriş yapabildim ama fan gene aşırı hızlı çalışıyor saç kurutma makinasından farksız

tufisson

[mention=634964]@Burak6[/mention]

Şu komut ile Unity ayarlarını sıfırlayın

dconf reset -f /

sonrasında sistemi yeniden başlatın.

Burak6

Alıntı yapılan: tufisson - 26 Aralık 2017 - 09:55:34
[mention=634964]@Burak6[/mention]

Şu komut ile Unity ayarlarını sıfırlayın

dconf reset -f /

sonrasında sistemi yeniden başlatın.

Sıfırladım fan hala çok hızlı çalışıyor hocam
Acaba ekran kartı sürücüsü yok diye mi bu kadar hızlı?

tufisson

[mention=634969]@Burak6[/mention]
Şu komutun çıktılarını atar mısınız?
lspci

Ayrıca sensörler kurulu mu değil mi bir bakalım. Şu komutlarla sensörleri kurmayı deneyin.
sudo apt update
sudo apt install lm-sensors

Burak6

Alıntı yapılan: tufisson - 26 Aralık 2017 - 10:18:47
[mention=634969]@Burak6[/mention]
Şu komutun çıktılarını atar mısınız?
lspci

Ayrıca sensörler kurulu mu değil mi bir bakalım. Şu komutlarla sensörleri kurmayı deneyin.
sudo apt update
sudo apt install lm-sensors

dediğinizi yaptım hocam sensörler zaten kurulu dedi
lspci komutunun çıktısı bu

lspci

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Sky Lake Host Bridge/DRAM Registers (rev 07)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Sky Lake PCIe Controller (x16) (rev 07)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Skylake Integrated Graphics (rev 06)
00:04.0 Signal processing controller: Intel Corporation Skylake Processor Thermal Subsystem (rev 07)
00:14.0 USB controller: Intel Corporation Sunrise Point-H USB 3.0 xHCI Controller (rev 31)
00:14.2 Signal processing controller: Intel Corporation Sunrise Point-H Thermal subsystem (rev 31)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation Sunrise Point-H CSME HECI #1 (rev 31)
00:17.0 SATA controller: Intel Corporation Sunrise Point-H SATA Controller [AHCI mode] (rev 31)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation Sunrise Point-H PCI Express Root Port #3 (rev f1)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation Sunrise Point-H PCI Express Root Port #4 (rev f1)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation Sunrise Point-H LPC Controller (rev 31)
00:1f.2 Memory controller: Intel Corporation Sunrise Point-H PMC (rev 31)
00:1f.3 Audio device: Intel Corporation Sunrise Point-H HD Audio (rev 31)
00:1f.4 SMBus: Intel Corporation Sunrise Point-H SMBus (rev 31)
01:00.0 3D controller: NVIDIA Corporation GM107M [GeForce GTX 950M] (rev ff)
02:00.0 Network controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8723BE PCIe Wireless Network Adapter
03:00.0 Unassigned class [ff00]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. Device 5287 (rev 01)
03:00.1 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller (rev 12)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 26 Aralık 2017 - 11:38:53

Bilgisayarı kapatıp açtım artık oturum açma ekranı bile gelmiyor :D bluetooth hci0 failed to load diyor :D