Kali Linux Hafıza Arttırılma

Başlatan ErqyClk23, 27 Ağustos 2017 - 18:18:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ErqyClk23

merhaba arkadaşlar, ben dual boot olarak kali linux kurdum. 100 gb disk ayırmıştım. çalışma yapabilmek için sanal makineler oluşturdum. şimdi 2gb civarı boş alan kalmış dual boot kurduğum kali linuxun hafızasını nasıl arttırırım?

whocoder

Disk Bölümleme İle İstediğin alanı küçült boş alan oluşcak sonra istediğin yeri genişlete bilirsin eğer sonradan genişletemiyosan yeni bi alan oluştur her alandan kıs ve tüm dosyaları oraya at örnek veriyorum

c: ana alan 300gb  d: linux alan 200gb
ana alan ve linux alandan küçülterek yeni boş alan oluştur
c: ana alan 200gb d: linux alan 100gb  boş alan 200gb
boş alanı yeni oluştur ve tüm dosyaları oraya at
Herşey Olabilir.

ErqyClk23

Alıntı yapılan: whocoder - 27 Ağustos 2017 - 20:23:51
Disk Bölümleme İle İstediğin alanı küçült boş alan oluşcak sonra istediğin yeri genişlete bilirsin eğer sonradan genişletemiyosan yeni bi alan oluştur her alandan kıs ve tüm dosyaları oraya at örnek veriyorum

hocam bi miktar bölüm ayırdım sda3 ten bunu nasıl kalinin üstüne ekleyebilirim. yeni oluştura tıkladığımda 4 diskten fazla oluşturulamaz diyor ne yapmam lazım?

whocoder

Alıntı yapılan: ErqyClk23 - 27 Ağustos 2017 - 21:09:31
Alıntı yapılan: whocoder - 27 Ağustos 2017 - 20:23:51

hocam bi miktar bölüm ayırdım sda3 ten bunu nasıl kalinin üstüne ekleyebilirim. yeni oluştura tıkladığımda 4 diskten fazla oluşturulamaz diyor ne yapmam lazım?

şimdi sd3 ve sd5 ikisindende sonuna kadar küçült ayrımlış alan büyük olsun sonra ayrımlıs alana sağ tıkla new parititon de eğer linux için arıyosan ext4 seç eğer windows için kullancaksan ntfs seç sonra yeni oluşan yere tüm dosyaları at computer kısmında tüm alanlar gözükür
Herşey Olabilir.

ErqyClk23

[/quote]
şimdi sd3 ve sd5 ikisindende sonuna kadar küçült ayrımlış alan büyük olsun sonra ayrımlıs alana sağ tıkla new parititon de eğer linux için arıyosan ext4 seç eğer windows için kullancaksan ntfs seç sonra yeni oluşan yere tüm dosyaları at computer kısmında tüm alanlar gözükür
[/quote]

sağolun hocam oldu