pardus 2009 beta yayınlandı

Başlatan raspacı, 20 Haziran 2009 - 00:41:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

raspacı

Onur küçük tarafından duyurulan beta sürümünü indirebileceğiniz adres: ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/pardus/kurulan/2009-Beta/
Özellikler:
    * KDE 4.2.4
    * Linux core 2.6.30_rc8
    * OpenOffice.Org 3.1.0.6
    * Mozilla Firefox 3.5 RC1
    * Gimp 2.6.6
    * Xorg 1.6.2pre
    * Python 2.6.2
Hayırlı olsun insanlık için diyelim :)

Bu deneme sürümünün bilinen hatalarıysa şöyle:

* Kurulum sonrasında sistem saati, 3 saat geri olarak yapılandırılıyor.
    * Bazı ağ kartlarında bağlantı tipi otomatik adres almaya ayarlıysa ilk denemede bağlantı kurulamıyor ama tekrar denendiğinde bağlantı çalışıyor.
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

FıratikUS

Grub ekranı rengi değişecek deniliyordu.Acaba değişmişmi!
"Yok boşluktan başka bir şey toz nereye konacak"

empax

GNOME secenegi de ekleseler daha cok kullanici kazanacaklar..
Hayirli olsun diyelim.
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

fincan

Çok merak ediyorum 64bit sürümü ne zaman çıkacak, o güne kadar hep göz ardı ettiğim bir dağıtım olarak kalacak ne yazık ki pardus.

Artikozgurum

Ben bu iletiyi Pardus 2009 beta ile yazdım evet kurulum ekranının rengi değişmiş bir çok yeni özellikler eklenmiş ve geliştirilmiş Pardus'un genelde tamamın Türkçe olmasıda göze çarpıyor ama isteyen diğer dil seçeneklerinide kullana bilirler fazla söze gerek yok Pardus muhteşem olmuş. MAŞALLLAH HAYIRLI UĞURLU OLSUN :)

xxx3

Linuxle ilk tanışmam pardus ile olmuştu pardus live cd ile başlamıştım o günler geldi aklıma bir anda. Hayırlı olsun pardus iyi yolda ilerliyor ahh birde devlet dairelerinde kullanılması zorunlu olsa daha fazla yaygınlaşacak ama ne yapalım biraz beklemek lazım  :D

fortran

Daha önce duyurduğumuz Pardus 2009 sürüm takvimine uygun olarak Pardus 2009 kararlı sürümünden önceki kamuya açık beta sürümü olan Pardus 2009 Beta çıktı. Sürümü, sürüm yöneticisi Onur KÜÇÜK duyurdu. 2.6.30_rc8 Linux çekirdeği üzerine yapılandırılan sistem, KDE kararlı sürümü 4.2.4 ile birlikte geliyor. PiSi'de ve ÇOMAR'da pek çok yeni özellik var. Ayrıca YALI güncellenmiş; böylelikle kurulum daha hızlı ve daha sorunsuz kılınmış. Bunun dışında OpenOffice.Org 3.1.0.6, Mozilla Firefox 3.5 RC1, Gimp 2.6.6, Xorg 1.6.2pre, Python 2.6.2 gibi yenilikler kullanıcıları bekliyor. Pardus 2009 Beta hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için sürüm  duyurusunu inceleyebilirsiniz.

Nedir, sürümün bilinen iki de hatası var. Bunlar:

* Kurulum sonrasında sistem saati, 3 saat geri olarak yapılandırılıyor.
    * Bazı ağ kartlarında bağlantı tipi otomatik adres almaya ayarlıysa, ilk denemede bağlantı kurulamıyor ama tekrar denendiğinde bağlantı çalışıyor.

Pardus 2009 Beta edinmek için aşağıdaki linkleri kullanabilir veya Pardus FTP sunucusundan yararlanabilirsiniz.

* Pardus_2009_Beta.iso (695MB) MD5 Torent

Pardus 2009 sürümü öncesinde yaşanabilecek hata ve eksiklerin tamamlanması için Pardus 2009 geliştiricileri, deneme sürümlerinin deneyimli kullanıcılar tarafından test edilmesini istiyor. Pardus 2009 testleri için dileyenler Pardus Test Takımı'na katılabilirler.Karşılaşabileceğiniz hataları veya iyileştirme isteklerinizi ise hata takip sistemine bildirebilirsiniz.

Son olarak; bunun bir deneme sürümü olduğunu unutmayınız. Sorunsuz kurulum için indirme bittikten sonra dosya özetlerini kontrol etmeyi ve CD'yi DAO modunda, en çok 16x hızında yazmayı ihmal etmeyiniz.

2dbilgisayar.com.tr
Özgür yazılım dergisi: eniXma

Eren

Hayırlı olsun. Açık kaynaklı olan her projeyi şahsım adına destekliyorum, umarım Ubuntu'dan da daha iyi bir dağıtım olur.

Artikozgurum

Buradan bakın arkadaşlar Pardus dağıtımına nekadar önem veriyor çekirdeğindeki her dosyayı her kod parçasını tek tek elden geçiriyor. Şuan Pardus 2009 beta kullanıyorum bazı eksiklikler olabilir verdiğim adrestede yazıyor saten o eksiklikler tam sürüm de tamamlanacak diye.

btermeli

Tel bağlantı vardı indirdim ama kurulum mu, çalışan cd mi ???
Duvarları olmayan bir dünyada, neden pencerelere ihtiyaç duyayım ki???

Felâsife

Kurulandır o ftp de yokmuş zaten çalışan 2009 cd :)
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

localhost

Virtualbox`ta deneme yaptim. Acilis sürüsi fena degil. KDE bir kac program haricinde hata vermedi. Hersey düzgün calisiyor cok kurcalamadim ama stabil bir izlenim verdi. Kafam eserse Pardus kullanabilirim :)
Linux LPIC1 - MCSA

sudocu

benim dikkatimi nvidia için açık kaynak sürücüsü olarak nouveau sürücüsünü kullanması.
keşke ati'da olduğu gibi donanımsal 3d destegi veren açık kaynak nvidia sürücüsü olsa. ati x1300 açık kaynak sürücülerle nvidia 8600 sahipli sürücülü karta göre daha iyi compiz performansı veriyor
her seyin basi sudo!

patalojik

Gnome desteklenmedikçe kullanmaya niyetim yok!

agritux

Alpha daha iyiydi gibi geldi bana. Alphada karşılaşmadığım sorunlar var. Tabiki giderilmişler de var. Ama üzülerek söylüyorum, pardustan soğudum

heartsmagic

Sadece bende midir sorun bilemiyorum ancak Pardus FTP yansısına ulaşamıyorum. Alternatif arayanlar için:
http://ftp.linux.org.tr/pardus/kurulan/2009-Beta/
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Artikozgurum

Alıntı yapılan: sessizce - 21 Haziran 2009 - 23:12:18
Alpha daha iyiydi gibi geldi bana. Alphada karşılaşmadığım sorunlar var. * tabi ki giderilmişler de var. Ama üzülerek söylüyorum, pardustan soğudum
Pardus 2009 beta'da denemeler yapıldığı için bazı eksiklikler olabilir onun için soğumuş ola bilirsiniz ama tam sürümü beklemek gerek.

ns

Madem ki sen bensin, ben de senim, niceye şu senlik benlik...

Wacom Intuos

Pardus şu anda geliştiricilerin istekleriyle hareket etmekte. Çok resmi davranıyorlar ve dışarıdan yardım almaya karşılar. Eğer bu tutum değişmezse Pardus yerli Windows olacak.

Pardus'u gerçekten çok seviyorum ama bu anlayışa sahip olması hoşuma gitmiyor.
Ubuntu-Mac OS X-Windows 7

Artikozgurum

Ben bir kaç linux dağıtımı denedim hepsi güzel ama en çok Ubuntu'yu seydim isteklerime yanıt vere biliyor diğer linux dağıtımlarını sırf merakımdan ve incelemeyi sevdiğim için deniyorum.