[Çözüldü] HDD yi Usb flash gibi kullanıp boot yapmak

Başlatan nelanbu, 18 Temmuz 2017 - 19:57:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nelanbu

s.a Arkadaşlar..
elimde cd sürücüsü olmayan bir leptop var ona ubuntu kurmak istiyorum. 4gb ve üstü bir usb belleğim yok. Harici bir HDD var ona ubuntu boot özelliği edip kurulum yapmam mümkün olabilir mi?
Mümkünse nasıl yapabilirim?

alikemalocalan

Öncelikle yedek al. Sonra ubuntu kurulumunu elle seçip usb diskin baglama  noktasını sadece "/" -tırnak olmadan- yap. Boot loader seçeneğinde de usb'yi seç. Herhangi bir sorun olmaması gerekiyor. Akabinde Bios menuden usb'yi en üste getir veya F11 veya F10 -donanıma göre değişiyor- ile direk boot edeceğin cihazı seçebilirsin.

nelanbu

Alıntı yapılan: alikemalocalan - 19 Temmuz 2017 - 09:36:40
Öncelikle yedek al. Sonra ubuntu kurulumunu elle seçip usb diskin baglama  noktasını sadece "/" -tırnak olmadan- yap. Boot loader seçeneğinde de usb'yi seç. Herhangi bir sorun olmaması gerekiyor. Akabinde Bios menuden usb'yi en üste getir veya F11 veya F10 -donanıma göre değişiyor- ile direk boot edeceğin cihazı seçebilirsin.

hocam yanlış anladın galiba harici diske ubuntu kurma gibi niyetim  yok. harici diske ubuntu iso nu boot özelliği kazandırıp onunla başka bir pc ubuntu kurmak istiyorum.. Flash bellekle bu mümkün bunu biliyorum harici disk ile yapılabilirmi onu soruyorum.

ata1

bir kısım ayırıp ona dd komutu ile yada mıntstıck ile yazdırırsan boot ediyor olmalı