Windows'u Silip Kali Kurmak İstiyorum

Başlatan IanValomir, 09 Temmuz 2017 - 19:39:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

IanValomir

Merhabalar. Konunun yeri yanlış ise lütfen kusura bakmayın. Siteye henüz kaydoldum, nereye açacağımı bilemedim.

Elime eski bir bilgisayar geçti. İçerisinde Windows XP işletim sistemi kurulu. Onu kaldırıp yerine Kali Linux kurmak istiyorum. Ubuntu forumunda olduğumun farkındayım ancak maalesef Kali için Türkçe dil desteği ve bir forum yok. Zaten sorunum Kali kurulumu kısmında değil.

Bilgisayar içerisinde tek sabit disk var. Bu disk içerisinden Windows'u nasıl kaldıracağım acaba? Kali .iso dosyasını indirip bir USB belleğe yazdım. Ancak Window'u kaldıramadığım için kurulum yapamıyorum.

Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.

edge35

Öncelikle konu başlığınızdaki Ubuntu kelimesini Kali Linux olarak değiştirirseniz daha iyi olur.

Bir de Kali Linux ve ya Windows XP için farklı bir şey olup olmadığını bilmiyorum fakat normalde yeni bir işletim sistemi kuracağın zaman (windows ve ya linux dağıtımları) eskisini önceden kaldırman gerekmiyor. Kurulum yaparken var olan diski biçimlendirince oluyor. Kuramamanızın sebebi başka bir şeydir diye düşünüyorum. Tabii yanlış biliyorsam bilgili arkadaşlar düzeltecek ve yardımcı olacaklardır.

Sorunlarımı çözerken her şeyiyle öğrenmeye çalışıyorum. Bana balık verenden Allah razı olsun, ama bana balık tutmayı öğretenden Allah daha çok razı olsun :)

IanValomir

Alıntı yapılan: edge35 - 09 Temmuz 2017 - 20:03:21
Öncelikle konu başlığınızdaki Ubuntu kelimesini Kali Linux olarak değiştirirseniz daha iyi olur.

Bir de Kali Linux ve ya Windows XP için farklı bir şey olup olmadığını bilmiyorum fakat normalde yeni bir işletim sistemi kuracağın zaman (windows ve ya linux dağıtımları) eskisini önceden kaldırman gerekmiyor. Kurulum yaparken var olan diski biçimlendirince oluyor. Kuramamanızın sebebi başka bir şeydir diye düşünüyorum. Tabii yanlış biliyorsam bilgili arkadaşlar düzeltecek ve yardımcı olacaklardır.

Değiştirdim.

Bilgisayarı kapatıyorum, kali içeren USB'yi takıyorum ve başlatıyorum. Ancak herhangi bir şey olmuyor, ekran ilk açılışta takılı kalıyor. Bir dakika kadar bir süre geçtikten sonra normal şekilde Windows başlıyor.

Neden kurulmadığını anlamış değilim :(

edge35

İso dosyasını usb'ye yazarken sıkıntı olmuş olabilir. -> Başka bir programla ve ya başka bir iso ile deneyebilirsiniz.
İso dosyasını indirirken sıkıntı olmuş olabilir. -> md5 testi ile kontrol edebilirsiniz. Bilmiyorsanız md5 testinin nasıl yapıldığı hakkında googledan arama yapabilirsiniz.

Sıkıntının ne olabileceği hakkında pek bilgim yok, bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Sorunlarımı çözerken her şeyiyle öğrenmeye çalışıyorum. Bana balık verenden Allah razı olsun, ama bana balık tutmayı öğretenden Allah daha çok razı olsun :)

IanValomir

Alıntı yapılan: edge35 - 09 Temmuz 2017 - 20:11:12
İso dosyasını usb'ye yazarken sıkıntı olmuş olabilir. -> Başka bir programla ve ya başka bir iso ile deneyebilirsiniz.
İso dosyasını indirirken sıkıntı olmuş olabilir. -> md5 testi ile kontrol edebilirsiniz. Bilmiyorsanız md5 testinin nasıl yapıldığı hakkında googledan arama yapabilirsiniz.

Sıkıntının ne olabileceği hakkında pek bilgim yok, bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır.

md5 testi yaptım ilk denediğimde, bir sorun gözükmüyordu. Şimdi Rufus indirdim, USB'ye onunla yazıyorum. Bakalım bu defa olacak mı.

Edit: Rufus ile denedim, BIOS'dan girip boot için 1. sırata CD/DVD koydum, bunlara rağmen hala kuruluma giremedim.

edge35

BIOS'ta ilk sıraya CD/DVD değil USB konulması gerekiyor. USB diye bir seçenek yok mu? eğer yoksa var olan seçenekleri yazar mısınız?

IanValomir

Alıntı yapılan: edge35 - 09 Temmuz 2017 - 21:50:27
BIOS'ta ilk sıraya CD/DVD değil USB konulması gerekiyor. USB diye bir seçenek yok mu? eğer yoksa var olan seçenekleri yazar mısınız?

USB diye bir seçenek yok maalesef. Bilgisayar biraz eski, muhtemelen o dönemlerde USB bellekler yaygın değildi pek. Seçenekler şöyle.

CD/DVD
LAN
FDD
+HDD

CD veya DVD'ye Linux'u yazmam mümkün mü? Mümkünse hangi programla yapabilirim ve CD hafızası ne kadar olmalı acaba?

edge35

[mention=628493]@IanValomir[/mention] İndirdiğiniz Kali Linux sürümünün boyutu ne kadar ise onu alabilecek bir CD ve ya DVD olması lazım. 700mb ve altı için CD yeterli, daha fazla ise DVD olmalı.

Fakat öncelikle +HDD'yi en üste taşıyıp USB ile tekrar dener misiniz?

Eğer olmaz ise aşağıdaki linkteki gibi DVD'ye yazmayı yapabilirsiniz. Anlatım Ubuntu için fakat farketmez, Kali de yazabilirsin InfraRecorder uygulaması ile.
https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Ubuntu_ISO_dosyas%C4%B1n%C4%B1_DVD%27ye_yazd%C4%B1rmak

IanValomir

Alıntı yapılan: edge35 - 10 Temmuz 2017 - 17:36:23
[mention=628493]@IanValomir[/mention] İndirdiğiniz Kali Linux sürümünün boyutu ne kadar ise onu alabilecek bir CD ve ya DVD olması lazım. 700mb ve altı için CD yeterli, daha fazla ise DVD olmalı.

Fakat öncelikle +HDD'yi en üste taşıyıp USB ile tekrar dener misiniz?

Eğer olmaz ise aşağıdaki linkteki gibi DVD'ye yazmayı yapabilirsiniz. Anlatım Ubuntu için fakat farketmez, Kali de yazabilirsin InfraRecorder uygulaması ile.
https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Ubuntu_ISO_dosyas%C4%B1n%C4%B1_DVD%27ye_yazd%C4%B1rmak

+HDD yi en üste alarak denedim ancak bir değişiklik olmadı maalesef. .iso dosyasının boyu 2.65 GB, evde boş bir DVD buldum, şimdi onunla kurmayı deneyeceğim. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

edge35

Ne demek, umarım yardımım dokunur. Eğer yine sıkıntı olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Temmuz 2017 - 21:23:40

[mention=628496]@IanValomir[/mention] sonuç ne oldu, halledebildin mi?

edge35

[mention=628496]@IanValomir[/mention] sonuç ne oldu? Sorunun çözüldü mü?