Linux Mint'ten Ubuntu'ya Nasıl Geçilir?

Başlatan kaynak.mert35, 02 Temmuz 2017 - 15:27:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kaynak.mert35

Merhaba arkadaşlar. forumda ve linux dünyasında çaylak bir kullanıcıyım. uzun yıllar windows kullandıktan sonra, bir takım rahatsız olduğum şeylerden ötürü linux sistemine geçmeye karar verdim. Gerek şeffaflığı, gerek az pil tüketen sistemi, gerekse göze hitap eden tasarımı sayesinde beni kendi saflarına çekti. Başta da belirttiğim gibi linux dünyasında acemi olduğum için, google üzerinden acemi kullanıcılar için hangi linux tavsiye edilir tarzında aramalar yaptım. linux mint ve ubuntu üst sıralarda çıktı. linux mint'i denemek istedim önce.
Dün gece linux mint cinnamon(64 bit'i) kurdum. ama bazı şeyleri içime sinmediği ve sistemimde bir takım sıkıntılara yol açtığı için ubuntuya geçmeye karar verdim. Dünden beri internette aramalar yapıyorum ama malesef yeteri kadar bilgim olmadığı için yazılan makaleleri anlayamadım.

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31453.0

Mesela şu konuya baktım ama biraz terimsel sözcükler kullanıldığı için ne yapacağımı bilemedim. Ubuntu TR sitesi üzerinden 64 bit uyumlu Ubuntu 16.04.2 LTS Xenial Xerus'u indirdim.

Şimdi, bu aşamadan sonra ne yapmam gerektiğini en basit tabirlerle, bu işin çok çok başında bir kullanıcının anlayacağı şekilde anlatabilir misiniz?

illedelinux

GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...