SYNAPTİC paket yöneticisi açılmıyor

Başlatan lecha, 22 Aralık 2008 - 19:40:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lecha

merhabalar sistemimde 64 bitlik ubuntu intrepid ibex kurulu terminalden blender yükledim ve güncellemeleride yaptım ama blender bir kere açıldı ve sonra hata verdi paket yöneticisi de açılmıyor çoğu menü lerim açılmıyor ne yapabilirim sudo dpkg --configure -a bu kod da işe yaramıyor blender ı da kaldırmıyor hata veriyor ne yapmalıyım lyardım edebilirmisiniz..

Bedreddin

Ne hata verdiğini bilmeden yardımcı olamayız malesef.
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
ve bir orman gibi kardeşçesine,
      bu hasret bizim!

lecha

blender da bu hatayı verdi ("blender" oğul süreç çalıştırılırken hata oluştu (No such file or directory) synaptic de de bu hatayı verdi E: dpkg was interrupted, you must manually run 'dpkg --configure -a' to correct the problem.
E: _cache->open() failed, please repor
yukarda uyazdığım kodu girdikten sonra paket yöneticisi tam açılacakkken kapanıyor diğer menülerimde öyle

bytan

Her hata adımının bir raporu genelde olur. Hata çözümleri ise bu raporlara bakılarak yapılır. İşlemlerinizi terminal üzerinden yapabilirsiniz. Bu esnada oluşan hata raporunu terminal ekranında görebilirsiniz ve bize aktarabilirsiniz. Ancak bu durumdan sonra bir fikir yürüterek çözüm arayabiliriz.

sudo dpkg --configure -a

Yukaridaki kodu verdikten sonra, yine terminal ekranında synaptic çalıştırmak için aşağıdakini girin:

sudo synaptic

Oluşursa hata mesajı, konuya ilave edebilirsin.

Ayrıca forumda arama yaparsanız daha kolay çözümlere ulaşabilirsiniz:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,2484.0.html

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/board,142.0.html
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

lecha

dediğinizi yaptım BUS ERROR diyor terminalde

bytan

Aşağıdakini uygulayarak tekrar dener misiniz uygulamanızı?

sudo rm /var/cache/apt/*.bin

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

lecha

bunuda denedim bu hatayı verdi  rm /var/cache/apt/*.bin uçbirim çalışmıyor paket yöneticisi çalışmıyor yeniden mi kursam acaba ama daha da bugün kurdum ve windowsa dönmekte istemiyorum hiç hoşlanmıyorum windowstan

bytan

Terminalde bunu verdiğinizde ne hata verdi? Uç birim çalışmıyorsa bu komutları nereden veriyorsunuz?

PF @ ST

lecha

rm: "/var/cache/apt/srcpkgcache.bin" silinemedi: Read-only file system
bu hatayı verdi

lecha

uç birim çalışıyor ama kodlar işlemiyor program yükeleyemiyorum örneğin hatalar verip duruyor terminal

bytan

İşte bunun gibi tam bilgi verin ki yardımcı olalım. Sadece çalışmadı demek bir anlam ifade etmiyor çünkü çözüm için.

Size verdiğim komutun başında sudo vardı. Siz sudo yu ekleyerek mi denediniz?

PF @ ST

lecha

evt ben sizin verdiğiniz gibi kodu yazdım

Sypro

sudo nautilus
Yazın terminale, biraz bekleyin, çıkan mesajları falan umursamayın sadece bekleyin, önünüze bir pencere açılacak. Ne terminali ne de o pencereyi kapatmayın. Açılan o pencere üzerinden /var/cache/apt/ dizinine gidip içindeki dosyaları elle silin ve işiniz bittiği gibi kullandığınız pencereyi başka bir iş için kullanmadan kapatın. Terminalde tekrar sudo rm /var/cache/apt/*.bin kodunu çalıştırın bakalım neler olacak.
Bir de şöyle yazdı demek yerine, terimnalde çıkan yazıyı mouse ile tarayın, sağ tıklayıp kopyalayın ve buraya code tag'i içinde yapışıtırın. Şunu dedi bunu dedi'den bir şey anlamamız mümkün değil:)

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

heartsmagic

sudo dpkg --configure -a komutunu yazdığın satırla beraber görebilir miyiz? Kısacası kodları verdiğin satırla beraber çıktılarını buraya kod etiketi içinde geç lütfen.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.