[Çözüldü] Diski bölüp yeni bir işletim sistemi kurmak

Başlatan Limonata, 22 Mayıs 2017 - 17:28:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Limonata

Selamün Aleyküm;

Ben daha önce diskimi 200 ve 100 GB olarak ikiye böldüm ve 200'lük yere Windows 10, 100 GB'lık yere Ubuntu 16.04 kurmuştum. Şimdi de 200 GB'lık Windows 10 kurulu bölümden "Disk Yönetimi" adlı Windows yazılımı ile 25 GB yer (ayrılmamış alan) ayırdım. Sonra bu 25 GB'lık alana Windows'ta sağ tıklayıp yeni birim dediğimde "Yeterli alan yok" gibisinden bir ileti verdi. Ubuntu Live CD'sinden GParted ile bu 25 GB'lık ayrılmamış alana bölüm oluşturmaya çalıştım:

Şu hatayı aldım:

Varolan bölümlerimdeki verilerimi kaybetmeden veya formatlamadan bu 25GB'lık ayrılmamış alana nasıl bir bölüm oluşturup kullanılabilir hale getiririm (yeni bir işletim sistemi kurmak için)?
Teşekkürler!

ekremsenturk

/dev/sda4 diskini silebilirsin ve boşalan tüm alanı yeni bir bölüm için kullanabilirsin. O bölümde muhtemelen Windows yedeklemeleri bulunuyor.

Limonata

Sorun çözüldü!
http://7.enpedi.com/2012/07/sistem-ayrld-boluntusunu-silmek.html
Bu sitedeki anlatımı Windows 10'da uygulayarak önyükleme yöneticisini sisteme (bende C diski) taşıdım ve Disk Yöneticisi'nden 'Sistem Ayrıldı' bölümünü sildim. Böylece 4 birincil alanı 3'e düşürdüm ve son son olarak bölümü ayırıp Linux dağıtımını kurdum.

turkerataturk

Bir Disk de 4 birincil bölümden fazlasını oluşturamazsın. 4 bölümden 1 ini kullanmak zorundasın.
''Mustafa Kemal ATATÜRK''