[Çözüldü] Sadece Uçbirim (Terminal) dilini nasıl değiştiririm

Başlatan edge35, 06 Mayıs 2017 - 23:21:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

edge35

Not: Konuyu nereye açmam gerektiğini bulamadım, yanlışsa taşınmasını rica ediyorum.

Bilgisayarı normalde ingilizce kullanıyorum fakat uçbirimde (terminal) oluşan hataları falan anlayamıyorum bu sefer. Sadece uçbirimin dilini değiştirebilme imkanım var mı?

https://askubuntu.com/questions/673741/how-to-change-language-only-for-terminal

*bağlantıda çözümünü buldum, falat telefonda olduğum için deneyemedim. Denedikten sonra sonucu ve duruöa göre açıklamayı buraya yazarım.

Alıntı Yap

You can add a line

export LANG=C

to the end of your ~/.bashrc file and restart the terminal.

All program output will be in English.

Denileni denedim, fakat benimki zaten ingilizce, amacım türkçe yapmak olduğu için işe yaramadı :D

Sorunlarımı çözerken her şeyiyle öğrenmeye çalışıyorum. Bana balık verenden Allah razı olsun, ama bana balık tutmayı öğretenden Allah daha çok razı olsun :)

lrnyrd

Terminalde locale -a deyip tr olan kodu bulmalısın. Daha sonra home klasöründeki .bashrc dosyasını açıp satırın en sonuna export LANG=türkçenin kodunu yazıp kaydedebilirsin.
Sometimes even good memories can kill you!

edge35

muhammed@myilmaz:~$ locale -a
C
C.UTF-8
en_AG
en_AG.utf8
en_AU.utf8
en_BW.utf8
en_CA.utf8
en_DK.utf8
en_GB.utf8
en_HK.utf8
en_IE.utf8
en_IL
en_IL.utf8
en_IN
en_IN.utf8
en_NG
en_NG.utf8
en_NZ.utf8
en_PH.utf8
en_SG.utf8
en_US.utf8
en_ZA.utf8
en_ZM
en_ZM.utf8
en_ZW.utf8
it_IT.utf8
POSIX
tr_TR.utf8

.bashrc dosyasının sonuna
export LANG=tr_TR.utf8
ekledim, terminali açıp kapadım fakat değişme olmadı.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Mayıs 2017 - 02:28:47

https://askubuntu.com/questions/912609/how-to-change-language-but-only-for-terminal
Linkteki adresten çözümü yaptım.

~/.bashrc dosyasını açtım. En altına export LANG=tr_TR.UTF-8
export LANGUAGE=tr
satırlarını ekledim. Terminali kapatıp açtım. İşe yaradı.

Sorunlarımı çözerken her şeyiyle öğrenmeye çalışıyorum. Bana balık verenden Allah razı olsun, ama bana balık tutmayı öğretenden Allah daha çok razı olsun :)