İnstall Linux Dediğim Zaman Komut Dizilimi Çıkıyor.

Başlatan TheCalculator, 29 Nisan 2017 - 20:20:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

TheCalculator

Arkadaşlar Linux'un 16 sürümünü buradan indirdim USB'ye iso olarak aktarımını felan yaptım boot menüsüne girdim USB'yi seçtim fakat karşıma bu görsel çıktı.
Kali Linux kurduğumdada sadece komut dizilimleri ile işlem yapılıyordu hiçbir görsel arayüz yoktu.

Resim:

Barlow

Eğer sen, başkalarından kendine saygı beklersen bu onlar için büyük bir şeydir. Sadece kendine saygı duyabilirsen diğerleri de sana saygı duymaya mecbur kalır.

-Dostoyevski-

TheCalculator

Deniyorum..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Nisan 2017 - 21:17:31

Nasıl yapacağımı pek anlayamadım facebook Skype kullanıyormusunuz?

Alıntı yapılan: Barlow - 29 Nisan 2017 - 20:22:14
https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=%C3%87ekirdek_%C3%B6ny%C3%BCkleme_se%C3%A7enekleri

Buraya bakarak nomodoset'i kullanarak dener misiniz?

ata1

İso md5 kontrolü yaptınız mı ? İso nasıl yazdırıldı flasha ?  NOT   nomodose başlangıç ekranında hiç bir tuşa basmadan direk f6 yaparak eklenir.

TheCalculator

Şu şekilde yansıma yaptırdım:

Alıntı yapılan: ata1 - 29 Nisan 2017 - 21:24:28
İso md5 kontrolü yaptınız mı ? İso nasıl yazdırıldı flasha ?  NOT   nomodose başlangıç ekranında hiç bir tuşa basmadan direk f6 yaparak eklenir.

ata1

ata1

iso md5 tamam ve iiso yazdırma hatasız ise parametre ekleyerek deneyin kurulum ekranı geldiğinde direk f6 ya basın

TheCalculator

iso md5'i beceremedim kurulumu yapıyorum fakat hiçbirşey kurulmuyor 4-5 defa kurulum yaptım.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Nisan 2017 - 21:42:39

Direk bunu deniyorum.

Alıntı yapılan: ata1 - 29 Nisan 2017 - 21:39:07
iso md5 tamam ve iiso yazdırma hatasız ise parametre ekleyerek deneyin kurulum ekranı geldiğinde direk f6 ya basın

ata1

Ubuntu tek sistemidir ? Yada windows yanına mı kuruyorsunuz ? şayet öyle ise windows hızlı başlatı kapattınız mı ?

TheCalculator

Win yanına kurmaya çalışıyorum. F6 tuşuna bastığımda hiçbirşey olmuyor

ata1

siz kurulu sistemde işlem yapmaya çalışıyorsunuz başta kuramadım demişştiniz bizde flash üzerinde kuruluma başlamayı anlattık
şayet kurulu sistemde ise grub onarın Boot-Repair ile
https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Grub_%C3%B6ny%C3%BCkleyicisini_onarmak_(yeniden_kurmak)

TheCalculator

Sistemde sadece Windows yüklü 100 gb d diskinden ayırma yaptım oraya kurmaya çalışıyorum. Disk daha biçimlenmemiş halde

ata1

[mention=624315]@TheCalculator[/mention]  peki o ekran görüntüsü attığınız yerde e tuşuna basın  "quiet splash" yada sadece "quiet " yazabilir hangisi ise sizde olan o kısmın yanına ekleyin .
nomodoset

TheCalculator

Neyi ekleyeyim?

Alıntı yapılan: ata1 - 29 Nisan 2017 - 21:54:50
[mention=624315]@TheCalculator[/mention]  peki o ekran görüntüsü attığınız yerde e tuşuna basın  "quiet splash" yada sadece "quiet " yazan kısmın yanına ekleyin

ata1

TheCalculator

Alıntı yapılan: ata1 - 29 Nisan 2017 - 21:56:37
nomodoset

İnstall ubuntu nun üzerinde yaptım Ve gene aynı hatayla karşılaştım (yazdıktan sonra F10'a bastım)

ata1

çıktıdaki sorun kernelle alakalı görünüyor. Baktığım tüm çözümlerde kernel güncelleme yapmışlar. sizde sistem henüz kurulu değil farklı bir iso denemenizi önerebilirim. Yada farklı çözüm önerecek arkadaşları bekleyin

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=22547.0

TheCalculator

Alıntı yapılan: ata1 - 29 Nisan 2017 - 22:29:29
çıktıdaki sorun kernelle alakalı görünüyor. Baktığım tüm çözümlerde kernel güncelleme yapmışlar. sizde sistem henüz kurulu değil farklı bir iso denemenizi önerebilirim. Yada farklı çözüm önerecek arkadaşları bekleyin

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=22547.0

Bekledim fakat kimsede gelmedi herhalde tekrardan kali kurmayı deneyeceğim gibi

ata1

kaliye formumuzda pek destek alamazsınız. KALİ formumuzun gri alanında bence daha kullanılabilr bir şeyler kurun