[Çözüldü] Ubuntu Kurulum Sorunu(Artık daha farklı bir sorun)

Başlatan MetinErsin, 22 Nisan 2017 - 13:53:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MetinErsin

Daha önce böyle bir şeyle karşılaşmamıştım. Ubuntuyu uefi modda kurmak istiyordum usb ye yazdırdım iso dosyasını. Usbden boot etmeye calışınca siyah bir ekran geliyoe.
1. Try ubuntu without installing
2. Install ubuntu
2. Seçiyorum sonra hiçbir şey *olmuyor siyah bir ekran. Monitör falan kapanıyo hatta sonra.
Neyse eufi modda değil de eski modda kurayım dedim mor ubuntu ekranı geldi sonra şu errorlar *geliyor:

Nasıl kurtulurum bundan ne yapmam lazım?

Barlow

Yüklediğiniz Ubuntu kalıbı hangi araçla USB'ye yazıldı? MD5 kontrolü yapmış mıydınız? Diğer ubuntu sürümlerini de denemiş miydiniz?

Çekirdek önyükleme seçenekleri bağlantısından Nomodoset parametresini devre dışı bırakıp deneyebilir misiniz?

UEFI modunda Ubuntu Kurulumu wikiye eklenen bu bağlantıyı da incelemeni tavsiye ederim.
Eğer sen, başkalarından kendine saygı beklersen bu onlar için büyük bir şeydir. Sadece kendine saygı duyabilirsen diğerleri de sana saygı duymaya mecbur kalır.

-Dostoyevski-

MetinErsin

Alıntı yapılan: Kambises - 22 Nisan 2017 - 14:03:47
Çekirdek önyükleme seçenekleri bağlantısından Nomodoset parametresini devre dışı bırakıp deneyebilir misin?
onu ben de yapacaktım ama o ekran gelmiyo şöyle ki:
bu ekrandan sonra direk demin attığım şey oluyo. Yani bir şey seçme imkanım yok.

Barlow

Acaba kalıpta sorun olabilir mi? Aynı kalıbı herhangi bir sanal makinede test ettiniz mi? Aklıma tek gelen çözüm yolu kalıbı değiştirmek yada başka bir programla kalıbı USB'ye yazdırmak.(unetbootin, rufus, vs.)
Eğer sen, başkalarından kendine saygı beklersen bu onlar için büyük bir şeydir. Sadece kendine saygı duyabilirsen diğerleri de sana saygı duymaya mecbur kalır.

-Dostoyevski-

MetinErsin

3 farklı program ile denedim rufus universal bootloader ve etcher hiç biri olmadı. Belki ubuntunun yeni sürümünden dolayıdır eski sürümünü deneyeyim dedim yine olmadı hayret bir şey.

Bipolar_Disorder

[mention=623541]@MetinErsin[/mention]
Bu videoda anlatılan gibi denermisin.

https://www.youtube.com/watch?v=fA9Kw8jqaP8

ata1

Alıntı Yap1. Try ubuntu without installing
2. Install ubuntu
Bu ekranda iken direk f6 ya basıp parametre ekleyebilirsin

MetinErsin

Sonunda yükleyebildim error gelmeden önceki ekranda klavyeye tıklayınca seçenekler geliyormuş ordan hallettim.
Ama bu sefer de şöyle bir sorun var ekran çözünürlüğü 640x480 oldu şeceneklerde başka çözünürlük yok bunu nasıl halledebilirim

Edit: NVDIA driveri yükleyerek onuda düzeltebildim teşekkürler herkese