Ubuntu 14.04 açılış sorunu hakkında yardım!!

Başlatan begurkan, 28 Mart 2017 - 18:51:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

begurkan

Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayarımda Ubuntu 14.04 sürümünü kullanıyorum. Dün akşam bilgisayarımı açtığımda ne yazık ki masaüstüne  gelemiyorum. İlk açtığımda karşıma aşağıdaki gibi bir menü geliyor:

İlk seçeneği seçtiğimde ise karşıma aşağıdaki gibi bir ekran geliyor:

İlk resimdeki menüden "Advanced options for Ubuntu"yu seçtiğim zamansa karşıma aşağıdaki görüntü geliyor. Eğer bu menüden "recovery mode"u seçersem bilgisayar oldukça geç de olsa açılıyor ancak bu sefer de ekran ayarları ve çözünürlüğü değiştirilmiş gibi ekran görüntüsü bulanık ve yazı karakterleri basık ve geniş bir biçimde bir ekran görüntüsü ile karşılaşıyorum. Sorunun çözümü konusunda yardımcı olursanız çok memnun olurum.

mendirec

[mention=621680]@begurkan[/mention] En son ne işlem yapmıştın? Eski çekirdekler ile açmayı denedin mi?

begurkan

@mendirec Herhangi bir işlem yapmadım. 14.04 LTS'nin rutin güncellemeleri için uyarı geldiğinde onları yüklüyordum. Bunun dışında hiçbir değişiklik yapmadım ve sorunsuz kullanıyordum. Eski çekirdekle açma dediğiniz işlem nedir ve nasıl yapılmalı? 

mendirec

[mention=621734]@begurkan[/mention] En son gönderdiğin görselde çekirdek sürümleri var. "4.4.0-66-generic, 3.16.0-77-generic". Bunlardan biriyle açmayı dener misin?

begurkan

@mendirec Ne yazık ki işe yaramadı. 4.4.0-66-generic ile açmayı deneyince aşağıdaki ekran görüntüsü geliyor.  3.16.0-77-generic ile hiç bir görüntü gelmiyor

mendirec

[mention=621736]@begurkan[/mention] Bu sefer Recovery Mode yazan bir çekirdek ile başlat.
https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Ubuntu%27da_sistem_kurtarma
root :Yetkili kullanıcı komut satırına gir. Sırasıyla komutları yürüt.
mount -o rw,remount /
sudo apt-get upgrade
sudo dpkg --configure -a
sudo apt-get --fix-broken install
sudo reboot

begurkan

@mendirec Belirttiğin adımları sırayla takip edip komutları girdikten sonra bilgisayar yeniden başlatıldı ve GRUB ekranı çıkınca Ubuntu ile devam ettim. Aşağıdaki görüntü çıktı ve yine başlatılamadı.

Acaba dosyalarımı yedekleyip bir 16.04 LTS sürümüne geçsem bir çözüm olur mu?

mendirec

[mention=621739]@begurkan[/mention] Bilgisayarda çift ekran kartı var mı? Sürücü yüklü ise kaldırmayı deneyebiliriz. Bir de diğer komutların çıktısını da görseydik iyi olurdu.

begurkan

Bilgisaarda tek ekran kartı var. Komutları girdiğimde aldığım çıktı aşağıda:

sudo reboot dedikten sonra tekrar başlatılıyor ama yine GRUB menüsü çıkıyor

mendirec

[mention=621741]@begurkan[/mention]Bu komutu uygulamadın mı?
mount -o rw,remount /

begurkan

@mendirec Bahsettiğin komutu da girdim ama sonuç değişmedi

begurkan

Sorunu hala çözebilmiş değilim. Başka bir çözüm yolu önerebilecek olan var mı? Acaba 16.04 LTS'ye yükseltme yapsam çözüm adına fayda sağlar mı?

mendirec

[mention=621930]@begurkan[/mention] Şu üç komutun çıktısına görebilir miyim? Görsel at lütfen.
mount -o rw,remount /
sudo dpkg --configure -a
sudo apt-get upgrade

begurkan

@mendirec Bilgi yetersizliğim için kusura bakma lütfen. Şu an "recovery mode" ile bilgisayarı açtım. Acaba root yetkili kullanıcı moduna nasıl geçebilirim?

mendirec

[mention=621933]@begurkan[/mention] Kusurluk bir durum yok, lütfen :) Bağlantıda root kısmına nasıl geçeceğin anlatılıyor. Daha önce yapmıştın aslında.
https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Ubuntu%27da_sistem_kurtarma

begurkan

@mendirec Yazdığın üç komutu girdikten sonra aşağıdaki ekran geldi.

"Y" diyerek devam ettim. Gelen ikinci görüntü ise şu oldu:

[/url

mendirec

[mention=621936]@begurkan[/mention] O ekranda iken şu komutları uygula lütfen. Yine görsel at lütfen.
apt-get install --fix-missing
apt-get --fix-broken install
apt-get upgrade
apt-get dist-upgrade

Death Pro

[mention=621936]@begurkan[/mention]
Kardeş bilgisayarın internete bağlı mı ? Eğer bilgisayarında wifi ile internete bağlanıyorsan recovery modda wifi ya bağlanman için uğraşman lazım.Kabloyla internete gir paketleri alamamış.

begurkan

@mendirec Hocam komutları girdim, çıktısı şu şekilde:

@Death Pro internete bağlanma ile ilgili sıkıntı olduğunu sanmıyorum. Ama her ihtimale karşı kabloyla da modeme bağladım. Sonuç değişmedi.

mendirec

[mention=621970]@begurkan[/mention] Hocam demenize gerek yok lütfen ben de sizin gibi son kullanıcıyım. Her komut aynı çıktıyı mı veriyor?

begurkan

gecegezen

Daha çok paket sistemi üzerine tartısılmış ama ben şunu sormak istiyorum ubuntu için ne kadar yer ayırmıştın ? Boş alan sıkıntısı çekiyor olabilirsin. Ubunutu alanı dolmuş olabilir mi?
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw