[Çözüldü] [Komik Sorun] Gizli Dosyaların Sürekli Görünmesi

Başlatan cismifikr, 01 Nisan 2017 - 04:45:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cismifikr

Merhaba,

Az önce birkaç program kurup sildim ve onları kurup sildikten sonra home dizinime girdiğimde gizli dosyaların görünür olduğunu gördüm. Dosyaların izinlerinde veyahut gizliliğinde bir şey yok. Sadece her açışımda gizli dosyalar otomatik olarak gösteriliyor ve Ctrl-H yaptığımda tekrar gizleniyorlar.

Sırf bunun için bilgisayarı yeniden başlattım. Yine düzelmedi. Açılışta kendiliğinden gizli dosyaları göstermemesi gibi bir düzeltmeyi nasıl yaparız?
Görünüm seçeneklerinden gizli dosyaları göster tikini kaldırmama rağmen home dizinimi tekrar açtığımda da aynı şey oluyor. Tabiri caizse "kıl oldum" diyebilirim.
İnternette de dosya gizliliğiyle alakalı bu sorunu belirtebilecek anahtar kelimelerle arama yapmayı denesem de klasik "gizli dosyalar nasıl görülür" gibi anlatımlar var.
Bayağı da güldüğümü söyleyebilirim.

Nasıl düzelecek bu rica etsem de biri anlatsa :(

illedelinux

Yükle
sudo apt-get install dconf-tools

Menüden dconf-editor aç, şu yolu takip et, Org> gtk> ayarlar> dosya seçici'ye göz at, sağ tarafta görünen "gizli dosya" anahtarının işaretini kaldır..

----------------------------------------------------------

İkinci seçenek, şu yolu uygula, dosya yöneticisi> düzen > tercihler "Gizli ve yedek dosyaları göster" tikini kaldır.
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

cismifikr

[mention=621920]@illedelinux[/mention] Çok teşekkür ederim. Birinci uygulama işime yaradı.