Unity ve Gnome karşılaştırması

Başlatan Alone, 14 Mayıs 2014 - 06:43:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alone

Hangisini kullanmam gerektiğine bir türlü karar veremedim çünkü arasındaki farkları bilmiyorum. Hız ve kararlılık bakımından ne gibi ayrımlar bulunuyor? Yada uygulamalar vs. değişiyor mu Gnome kurulumu yaptıktan sonra? Aynı sorum KDE içinde geçerli.

Google araması sonucu Türkçe bir içerik bulamadım fakat şöyle bir yabancı siteye denk geldim. İngilizce bilmediğim içinde anlayamadım :) Kısaca açıklayacak birisi çıkarsa çok sevinirim.

Aslında kendim deneyerek bunu çözmek isterdim ama, şu an zaman bakımından sıkışık olduğumdan herhangi bir işlem yapmadan sormak istedim. Sisteme zarar verecek bir şey yapmak istemiyorum açıkçası.

heartsmagic

Hız ve kararlılık konusunda net cevaplar alamazsın, kafan karışır. Bu tüm masaüstleri için böyledir. Biri gelir Unity'yi, diğeri Gnome Shell'i (Gnome değil aslında senin sorduğun), bir başkası KDE'yi, diğeri de hafif masaüstlerini över. Sorunları yazanlar olur, sorunsuz kullanıyorum diyen olur. Kısacası o konuda bence sağlıklı geri dönüşler bekleme.

Uygulamalar değişiyor mu? Evet. Masaüstleri genellikle kendi uygulama takımları ile gelirler. Yapılandırma araçları da buna dahildir. Unity ve Gnome Shell bazı yerlerde ortak şeyleri kullanabilirler ama, neticede ikisi de Gnome üzerine kurulu. Fakat alt yapı olarak son derece farklılar, bu ayrı bir mesele. KDE hem alt yapı olarak farklıdır hem de kullandığı uygulamalar kendisine özeldir.

Kısacası başlık açarak anlaşılabilecek bir durum değil bu, söylediğin gibi en güzeli hepsini bir süre kullanıp aralarından beğendiğinle yola devam etmek. Sisteme zarar verecek bir şey yapmazsın, tek uğraştıracak şey bir masaüstüne geçtiğinde beğenmezsen paketleri kaldırmak olacak.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

meda

Bu karşılaştırmayı kullanıcı olarak senin yapman gerek.Çünkü herkesin sistemden bekletisi farklılık gösterir.Kimisi hız isterken kimisi de animasyon,efekt,kararlılık vs ... şeyleri ister.Linux dünyasıda okyanus misali çok büyük.Deneme sıralaması oluşturup belli süreler halinde kullanmalısın ona göre isteğin zaman içinde şekil bulur.Her dağıtımı mesela 10-30 gün arası kullanmayı öğrenmeyi deneyebilirsin.Verdiğim süre kullanım sıklığına göre artabilirde azalabilirde.

1.Mint-Cinnamon
2.Ubuntu-Unity
3.Mageia-KDE
4.Elementary OS
5.Fedora-Gnome
6.Manjaro-XFCE
...
Bu liste uzar gider .http://distrowatch.com/ adresinden dağıtımlar hakkında kısa bilgiler bulunur.Türkçe  için Google çeviriyi kullanabilirsin.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

canosayan

karşılaştırma değilde bence neden birini diğerine tercih ediyoruz diye cevap vermeli.

mesela ben ubuntu kurduğumda ilk kurduğumun gnome-shell. evet eski sürümlerde biraz kararlılık sorunu var dı ama son sürüm oldukça iyi çaışıyor. super tuşu ile pencereleri görmek alt+tab kombinasyonundan daha kolay geliyor. Ayrıca eklenti desteğinide oldukça güçlü bulmaya başladım.

neden unity değil dersen sol tarafta bir çubuk olması güzel hissettirmiyor. 
Chmod bizim işimiz.

dolor

ben yeni konu açmak istemedim gnome shell sitesinde mükemmel eklentiler var ama unityde birşey bulamadım acaba hangisini seçmeliyim bende kararsız kaldım.