[Çözüldü] Açılışta siyah ekran!

Başlatan Drannor, 07 Şubat 2017 - 17:25:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Drannor

Gece bilgisayarıma ubuntu kurdum. Hatta mozilla da biraz gezindim bile. Fakat sabah açtığım da önce ubuntu logosu sonra da bir kaç kod geliyor fakat siyah ekran açılıyor ve fare imlecini hareket ettirebiliyorum. Bir kaç konuta baktım fakat yardımcı olamadı. Acilen yardımlarınızı bekliyorum.

lubuntu

[mention=617513]@Drannor[/mention]ctrl+alt+f1 ile terminale düşebiliyor musunuz bir kontrol edin.

Drannor

lubuntu

[mention=617516]@Drannor[/mention] Şu komutları oradayken dener misiniz?

sudo dpkg --configure -a
sudo apt update
sudo apt upgrade -y

sonrasında ise yeniden başlatın
sudo reboot

Biraz hızlıca cevap verirsen sevinirim, çünkü birazdan çıkacağım. Çıkmadan yardımcı olmak isterim.

Drannor

@lubuntu hocam çok sağol dediklerini yaptım ve şuan bilgisayardan yazıyorum sana fakat sol üstte ''Sistem programı sorunu saptandı'' diyor önemli bir şeymidir?

lubuntu

[mention=617527]@Drannor[/mention]Sevindim çözülmüş olmasına. Peki her başlangıçta veriyor mu bu sistem sorunu uyarısını?

Drannor

[mention=617529]@lubuntu[/mention] Hocam en son updates bitince
sudo reboot
kodunu girdim ve pc res attı sonra bu uyarı geldi üsütünde iptal et ve sorun raporla seçenekleri var

lubuntu

[mention=617530]@Drannor[/mention] Her yeniden başlatmada veriyor mu bu uyarıyı diye soruyorum? Şimdi yeniden başlat verecek mi bu uyarıyı tekrar, vermezse  önemsiz bir şey.

Drannor

[mention=617531]@lubuntu[/mention] Evet gine aynı şekilde hata verdi

lubuntu

[mention=617532]@Drannor[/mention]

cd /var/crash

ls

sudo rm /var/crash/*

Şu komutları girer misin terminalden, ardından yeniden başlat bilgisayarı.

Drannor

[mention=617534]@lubuntu[/mention] Bu sorun da çözüldü hocam yardımlarınız için çok sağolun.

neynefes

Çözülen başlıklarımız için şöyle bir uygulamamız mevcut. Bu seferlik ben başlığı etiketleyip kapatıyorum.
cozuldukonusu