[Çözüldü] Bios ve boot menüyü kaybettim

Başlatan Z0DIAC, 01 Şubat 2017 - 13:51:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Z0DIAC

Müge anlı'ya çıkmayı düşünüyorum :D

Bilgisayarımda Linux'ın xubuntu ve kali dağıtımları kurulu.
Aralarına Windows da katılsın, kardeş kardeş oynasınlar istedim. Diski düzenlice düzenledim. İso dosyasını usb'ye gömdüm.
Fotoğraftaki ekranı görene kadar her şey tıkırındaydı.
http://i.hizliresim.com/pXL3RJ.jpg
Windowsu kuracağım diski göremiyordum.
Neden sonra usbde mi bi sorun var acaba ? Diye düşünüp BIOSa girip usb fonksiyonlarını devre dışı bıraktım bilmiyorum.
F10'a basıp ayarları kaydedip çıktığımda, önceden açılan boot menüyü açamadım.
Bios'u da açamadım aynı şekilde.
Hayır sadece usb ayarlarına dokundum neden böyle oldu ki ?
Ayrıca
Grub menü geliyor ama seçim yapamıyorum bu arada klavye falan işlemiyor.
Boot tuşum = F8
Bios menü = Del
Neler oluyor ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Şubat 2017 - 14:21:35

kısaca ~~~
Bilgisayarı açıyorum. Boot menüye mi bios menüye mi gireceğimi düşünmeden direkt grub menüye geliyor.
İkisi de devre dışı
Herneyse grub menüde de dağıtımı seçemiyorum klavye falan devre dışı.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Şubat 2017 - 14:35:59

klavye işlemediği için boot ve bios'u açamama ihtimalimi de düşündüm. Yani sorunun klavyeden de kaynaklı olabileceğini. Sorun klavyede olsaydı mouse ile birlikte ikisi de gitmezdi diye düşünüyorum.
donanımsal bi sorun yok gibi görünüyor

lubuntu

[mention=616987]@Z0DIAC[/mention] Linux'un yanına Windows kurabilmeniz için, en baştan grubu düzenlemeniz gerekliydi. Gelen ekranın görüntüsünü paylaşabilir misiniz buradan?

Z0DIAC

Gelen ekranda herhangi bir anormallik yok.
Bilgisayar önceden nasıl normal bi şekilde açılıyorsa yine öyle açılıyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Şubat 2017 - 14:41:56

Teşekkür ederim ilginiz için

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Şubat 2017 - 14:42:59

Sorunun bölümlendirmeden kaynaklanmıyor. Sanırım onun üzerinde durdunuz siz.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Şubat 2017 - 14:50:36

SORUNU ÇÖZDÜM !
klavyem usb tipi klavye ve ben de salak gibi usb functions kısmını disabled yaptığım için işlemiyor
Aynı şekilde mouse'ımın çalışmama nedeni de bu.
E nasıl düzelteceğim peki ?
Kablosuz donanım almadan yani ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Şubat 2017 - 14:54:05

Nasıl çözeceğimi de buldum sanırım :D
Bilgisayarımı alıp bir bilgisayarcıya gideceğim.
Onda illa ki kablosuz klavye vardır. Bu klavyeyi kullanarak biosa gireceğim ve ayarları eski haline getireceğim.
Tamam peki başka ne olabilir ?