Hangi dağıtım?

Başlatan Inferno, 29 Ocak 2017 - 17:00:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eronis

Sanıyorsam bu Vocaloid'di tam emin değilim ama.
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

Amenofis

[mention=616904]@eronis[/mention]

Yapacağınız güncelleme %99.999 ihtimalle hiçbir işinize yaramaz, yani önceki durumdan farkını anlayamazsınız. Linux, windows gibi sık sık güncellemeye ihtiyaç duyan, güvenliğini bu yolla sağlayan bir sistem değildir. En kararlı dağıtımlar güncellemeleri en çok test eden ve en geç veren dağıtımlardır. Eğer güncellemeden sonra bir uygulama çalışmamaya başlarsa bunun neden kaynaklandığını acemi bir kullanıcı kolay kolay bulamaz, hangi paketi eski haline getireceğini bilemez.

eronis

Alıntı YapYapacağınız güncelleme %99.999 ihtimalle hiçbir işinize yaramaz, yani önceki durumdan farkını anlayamazsınız.
Örnekleri verdim, işime yarıyor.

Alıntı YapLinux, windows gibi sık sık güncellemeye ihtiyaç duyan, güvenliğini bu yolla sağlayan bir sistem değildir.
Yanlış bilgi, Linux camiasında bir güvenlik açığı bulunduktan sonra 2-3 saat içinde dağıtımlara bu güvenlik hatalarının yamaları gelir ve eğer önemli ise bunu bir başlık olarak bile görebilirsin. Bütün kullanıcıların derhal güncelleme yapmaları konusunda anons geçerler. Eğer bu haberleri 7/24 takip etmiyorsan ve uzun zamandır da güncelleme yapmadıysan muhtemelen işletim sistemin güvende değil.

Alıntı YapEn kararlı dağıtımlar güncellemeleri en çok test eden ve en geç veren dağıtımlardır.
Eğer gerçekten hataları çözüyorsa dediğin doğru, Debian ve Cent OS'u örnek vereyim. Ama Canonical artık masaüstünü umursamıyor gibi görünüyor. En azından 2. yada 3. plana atmış durumda.

Alıntı YapEğer güncellemeden sonra bir uygulama çalışmamaya başlarsa bunun neden kaynaklandığını acemi bir kullanıcı kolay kolay bulamaz, hangi paketi
eski haline getireceğini bilemez.
Forumda biz ne güne duruyoruz peki ? Yardıma ihtiyacı olan sorsun, ben de elimden gelen yardımı ederim. Zaten Linux kullananlar ya kendileri bunları öğreniyor yada bunları bilen bir tanıdıkları oluyor ve onlara yardım ediyor. Tarayıcıya girip google'da arama yapmayı, forum kullanmayı bilen birinin çok sorun yaşayacağını sanmıyorum.
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds