Windows'a Ne olacak

Başlatan ali159, 27 Ocak 2017 - 20:43:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ali159

Bilgisayarımı aldığımda windows yüklü olarak geldi. Fakat ben şimdi ubuntu veya linux minte geçmeyi düşünüyorum. Eğer şimdi geçersem daha sonra windowsa dönmek istediğimde ne olacak key vb isteyecek mi benden yoksa hiçbir şey yokmuş gibi mi kurulacak? Birde bildiğiniz gibi cd vb vermedikleri için pc'yi açarken f7'ye basnca windowsu yeniden kuruyor. Eğerr linux kurarsam windowsa geri dönmek istediğimde yine f7 ye basmam yeterli olur mu?

turkerataturk

Windows aç HDD bölümü küçült boş alana linux kur win ve linux ikisinide kullanırsın bi sorun olmaz.
''Mustafa Kemal ATATÜRK''

Qrathan

Windows 8 mi yüklü geldi? 10'a güncelledin mi? Her türlü bilgisayarın kaydolmuştur Microsoft veritabanına. Geri yüklemek istediğinde internete bağlandığında anda lisansı kendisi yapacaktır.

ali159

Alıntı yapılan: Qrathan - 27 Ocak 2017 - 20:55:10
Windows 8 mi yüklü geldi? 10'a güncelledin mi? Her türlü bilgisayarın kaydolmuştur Microsoft veritabanına. Geri yüklemek istediğinde internete bağlandığında anda lisansı kendisi yapacaktır.
Teşekkür ederim :)

Qrathan

Alıntı yapılan: ali159 - 27 Ocak 2017 - 22:18:59
Önemli değil. :) Ama Windows 8 veya 8.1 yüklü gelmiş ve 10'a güncellemediysen yeniden kurarken 10 kurma. Onu algılamaz sanırım.

ali159

Alıntı yapılan: Qrathan - 27 Ocak 2017 - 22:22:11
Alıntı yapılan: ali159 - 27 Ocak 2017 - 22:18:59
Önemli değil. :) Ama Windows 8 veya 8.1 yüklü gelmiş ve 10'a güncellemediysen yeniden kurarken 10 kurma. Onu algılamaz sanırım.
Peki zaten Auss bilgisayar kullanıyorum. Asus backtracker ile direk kurtarma cdsi oluşturdum. Hangi sürümü çekti bilmiyorum açıkçası :D Çünkü 8 ile geldi ama f7 ile geri yükleme yapınca windows 10 olarak yüklüyordu. Yine windows 10 olma ihtimali var gibi o yüzden.

lubuntu

Çözemezsen eğer şu konuyuda araştır. Çevremden duyduğum kadarıyla, Windows 10 anakart üzerinden lisanslanıyor bu da Windows 10 tekrar yüklendiğinde otomatik lisanslanmasına sebep oluyor. Yani Microsoft'un sitesinden orijinal Windows 10 indirip kurarsanız muhtemelen Windows otomatik lisanslanacak.