w7nın yanına ubuntu kuramıyorum

Başlatan umiit77, 04 Şubat 2017 - 16:34:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

umiit77

merhaba arkadaslar,
bu aralar cok fazla sorunla karsınıza cıkıyorum ozur dılerım. sorun cıkarmak istemezdim ama bu kez şöyle bir sorunum var.
daha once bircok defa w7nın yanına ubuntu kurmama ragmen bu kez basaramadım.  daha once w7 ıle beraber ubuntu yukle olan bılgısayarımda bır sebepten oturu ubuntuyu kaldırmak zorunda kaldım.
ubuntuyu os uninstaller yardımıyla sıstemden kaldırdım.
tekrardan ubuntu yuklemeye calsıtıgımda ubuntuyu kur veya ubuntuyu dene seceneklerının oldugu sayfadan ılerı gıdemıyorum. ubuntuyu dene dedıgımde hıcbır problem yasamazken ubuntuyu kur dedıgımde ubuntuyu kuramıyorum.
w7yı kaldırmadan ubuntuyu kurmama yardımcı olabılır mısınız?
resımde gorunen sayfayı gecemıyorum.
daha once hıc boyle bırsey basıma gelmemıstı. ilk defa karsılastıgım ıcın yazma ıhtıyacı duydum.
aldıgım hata raporunu da az sonra gondermeye calısırım.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

illedelinux

Ubuntu ve türevleri son sürümde ve bazı makinelerde o dedigin yerde uzun süre bekleyebiliyor.
Örnegim kendim denediğim son sürüm Xubuntu, Lubuntu, Ubuntu Mate dağıtımlarında aynen dediğin yerde 20-25 dakika beklediğini gördüm ama bu bekleme dışında kurulum sorunu olmadı.
Ayrıca denediğin isonun md5 kontrolunu tekrar yapmanda ve isoyu usbye yazdırdığın programı değiştirmende yarar var...
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

umiit77

ayni sorun xubuntu ve lubuntu kurmaya calistigimda da oluyor. donanimsal bir sorun desem o da degil. bu bilgisayara daha once ubuntu kurmustum.
muhtemelen hard disk bölümlendirmeyle alakalı bır sorun var. bunu boot repair yardımı ıle yapabılır mıyım? ubuntu canlı sıstemde gparted programına gırdıgımde de hata verıyor.

eskıden ubuntu yuklu oldugu kısımları c ile bırlestırmeme gerek var mı yoksa bununla ılgılı bırsey degılmıdır

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Şubat 2017 - 21:52:21

Disk biçimlendirme ile alakaliymis. Çözüldü yapılıp kilitlenebilir.
Çözümu
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=12927.0