[Çözüldü] Firefox Invalid Save Permission

Başlatan Qrathan, 27 Ocak 2017 - 20:53:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Qrathan

Selamlar.Firefox resimleri indirmiyor gibi bir konu açmıştım. Aynı sorun yeniden her şeye olmaya başladı. Hep failed diyor, bir şey indirmeye çalıştığımda. Konumu kendim belirlediğimde de Invalid Save Permission diyor. Bu izinleri nereden ve nasıl veririm?

turkerataturk

Alt + E ve ardından N'ye basın. Genel sekmesinde, 'Her zaman dosyaların nerede saklanacağını bana sor' seçeneğini işaretleyin.
''Mustafa Kemal ATATÜRK''

Qrathan

Alıntı yapılan: mustangank - 28 Ocak 2017 - 02:09:01
Alt + E ve ardından N'ye basın. Genel sekmesinde, 'Her zaman dosyaların nerede saklanacağını bana sor' seçeneğini işaretleyin.
Hocam zaten öyle ayarlamıştım da bazı yerlere indirirken veriyor bu hatayı bazı yerlere indirirken vermiyor. Örneğin İndirilenler klasörüne inmiyor ama ev dizinine inebiliyor. Sebebi nedir?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 28 Ocak 2017 - 10:47:53

Ev dizinine indirirken kesinlikle hata çıkarmıyor, masaüstü veya İndirilenler'e indirirken çıkarıyor.  Nedendir acep? Masaüstüne indirmek çok daha pratik geliyor. Nasıl çözebilirim?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 28 Ocak 2017 - 18:39:57

Alıntı yapılan: Qrathan - 27 Ocak 2017 - 20:53:18
Selamlar.Firefox resimleri indirmiyor gibi bir konu açmıştım. Aynı sorun yeniden her şeye olmaya başladı. Hep failed diyor, bir şey indirmeye çalıştığımda. Konumu kendim belirlediğimde de Invalid Save Permission diyor. Bu izinleri nereden ve nasıl veririm?
Bir fikri olan yok mu?  :-[ :-[

Elessar

ls -l ~

komutunun çıktısı nedir? İlke olarak

drwxr-xr-x

ibaresiyle başlaması gerek

USE="peace justice" emerge --newuse --update --deep world

Qrathan

Alıntı yapılan: Elessar - 28 Ocak 2017 - 22:47:09
ls -l ~

komutunun çıktısı nedir? İlke olarak

drwxr-xr-x

ibaresiyle başlaması gerek
total 48
drwxrwxrwx 7 bora bora 4096 Dec 22 11:56 Bilim Olimpiyatlar??
drwxr-xr-x 5 bora bora 4096 Jan 28 18:29 Calibre Kitapl??????
drwxr-xr-x 5 bora bora 4096 Jan 28 10:27 Foto??raf-Resim-Video
drwxrwxrwx 5 bora bora 4096 Jan 13 18:58 Kitaplar
drwxrwxrwx 2 bora bora 4096 Nov 20 16:27 Ki??iler
drwxr-xr-x 2 bora bora 4096 Jan 28 13:33 Masa??st??
drwxr-xr-x 3 bora bora 4096 Jan 27 13:56 M??zik
drwxrwxrwx 4 bora bora 4096 Nov 20 16:26 OS ??majlar
drwxrwxrwx 2 bora bora 4096 Dec 22 12:04 Programlama
drwxrwxrwx 3 bora bora 4096 Jan  5 18:01 Uygulama
drwxrwxrwx 3 bora bora 4096 Dec 22 21:03 ??izgi Romanlar
drwxr-xr-x 2 bora bora 4096 Jan 27 20:35 ??ndirilenler

Bu çıktı. Klasörler gözüküyor. Acaba Türkçe karakter ile ilgili bir sorun mu?

lubuntu

Bu hatayı almadan evvel, dosya yöneticisini root ile açtınız mı önceden? Herhangi bir ekleme kaldırma v.b. için.

Qrathan

Alıntı yapılan: lubuntu - 29 Ocak 2017 - 13:23:57
Bu hatayı almadan evvel, dosya yöneticisini root ile açtınız mı önceden? Herhangi bir ekleme kaldırma v.b. için.
Ekleme veya kaldırma için değil de sanırım isim değişikliği veya dosya taşıma için açmış olabilirim ama emin değilim.

lubuntu

[mention=616646]@Qrathan[/mention]

Masaüstüne boş bir klasör açın ve akabinde silmeyi deneyin. Silme sırasında hata verirse eğer, izinlerle alakalı bir problem var demektir. Sadece deneyin başıma gelen şeyler vakti zamanında. Problem farklı olsada.

Qrathan

Alıntı yapılan: lubuntu - 29 Ocak 2017 - 13:33:41
[mention=616646]@Qrathan[/mention]

Masaüstüne boş bir klasör açın ve akabinde silmeyi deneyin. Silme sırasında hata verirse eğer, izinlerle alakalı bir problem var demektir. Sadece deneyin başıma gelen şeyler vakti zamanında. Problem farklı olsada.
Hata vermedi hocam. Direk sildi.

lubuntu

[mention=616552]@mustangank[/mention] adlı arkadaşın önerisi sunulmuş Mozilla tarafından fakat sende olmuyor. Sistem Dilini İngilizce yap yeniden başlat, klasör isimleri update edilir. Öyle bir dene vaktin varsa. Sonra tekrar Türkçe'ye döndürüp bakarsın.

Qrathan

Alıntı yapılan: lubuntu - 29 Ocak 2017 - 14:10:09
[mention=616552]@mustangank[/mention] adlı arkadaşın önerisi sunulmuş Mozilla tarafından fakat sende olmuyor. Sistem Dilini İngilizce yap yeniden başlat, klasör isimleri update edilir. Öyle bir dene vaktin varsa. Sonra tekrar Türkçe'ye döndürüp bakarsın.
Dediğiniz gibi yaptım hocam, ilk yapışta Masaüstünü algılamadı. Sonra tekrar Türkçe'ye çevirdim. Bu sefer oldu.
Ama sol panelde Masaüstü sağ panelde Desktop yazması birazcık garip oldu ne yalan söyleyeyim. :D

lubuntu

[mention=616674]@Qrathan[/mention] dili ingilizce olanların içinde dosyalar vardır onların hepsini kendi oluşturduğun bir klasöre at sonrasında yeniden başlat düzelmesi gerek.

Qrathan

Alıntı yapılan: lubuntu - 29 Ocak 2017 - 15:30:02
[mention=616674]@Qrathan[/mention] dili ingilizce olanların içinde dosyalar vardır onların hepsini kendi oluşturduğun bir klasöre at sonrasında yeniden başlat düzelmesi gerek.
Aynen, oldu. Teşekkürler..

lubuntu

[mention=616679]@Qrathan[/mention] Rica ederim.