Grub menu - yazılım merkezi - uygulama yükleme sorunları

Başlatan oguzhan mobile, 23 Aralık 2016 - 09:47:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

oguzhan mobile

Ubuntuyu (16.10) efi olarak yeni oluşturduğum ayrı bir bölüme kurdum. Açılışta grub menüsü gelmeden direk ubuntu açılıyor. Windows u açmak için açılışta f12 e ye basıp windows boot manager i seçmek zorunda kalıyorum. Grub menüsünü nasıl görünüm yaparım? 
İkinci olarakta güncellemer veya uygulamalar yüklenmiyor. Yükleniyor gibi görünüyor ama öylece kalıyor. Güncelleme ayarlarından Türkiye sunucusunu ana sunucu yaptım ama yenile dediğimde bile beklemede kalıyor. Firefoxda felan hiçbir sıkıntı yok. İnternet var.
Son olarak madem yüklenmiyor manuel indireyim dedim. İndirdim. 3 mb lık playonlinux uygulamasını bile 1 saatte anca kurdu.
Daha önce hiç böyle sorunlar yaşamamıştım. Bu sorunlarda yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca 15.10 da bu hatalar var mı acaba. Olmadı onu kuracağım. Teşekkürler.

ata1

açılışda (E) yada shift  yaptığın da grub geliyor mu ? şayet geliyor ise zaman ayarı yapılabilir.

https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Grub_a%C3%A7%C4%B1l%C4%B1%C5%9F_men%C3%BCs%C3%BC_se%C3%A7eneklerini_de%C4%9Fi%C5%9Ftirmek

güncellem içinde şu çıktıları ekle göz atabilsin arkadaşlar.

sudo apt-get update; sudo apt-get upgrade