[Çözüldü] Fedora system is not ready for upgrade hatası (Güncelleme Hatası)

Başlatan harun252525, 16 Aralık 2016 - 20:30:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

harun252525

merhaba arkadaşlar fedora güncelleme ile ilgili herşeyi indirdim ve "dnf system-upgrade reboot" komutunu verdiğim zaman bu hatayı veriyor sizce nasıl çözeceğim bu hatayı ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 16 Aralık 2016 - 20:39:10

bu sitedeki bilgilere göre yaptım tamamen  aynı https://www.if-not-true-then-false.com/2016/upgrade-fedora-24-to-25-dnf/
Kod Yazmak Bir Şiirdir.

illedelinux

Sisteminde üçüncü parti yazılım yüklüyse yükselmez...
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

harun252525

[mention=613134]@illedelinux[/mention]

hocam ne alakası var benim fedora bozukken yani eskisini 25 e yükseltirken 3. parti yazılımlar vardı yükseldi birde sisteme kurulu olan 3. parti yazılımları nereden bulacağım
Kod Yazmak Bir Şiirdir.

illedelinux

dnf system-upgrade reboot
Bu komutu verdikten sonra hata veriyorsa Fedora'nın deposunda olmayan yazılım yüklenmiş olmasından olur, zira bu komut sistemi yükseltmek için verilen son komuttur...
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

matrax_41

Genelde 3. parti depoların imza sorunundan kaynaklanıyor gözüküyor. 3. parti depoları iptal edip dene. Yükseltme işleminden sonra eklersin depoları.

harun252525

[mention=613143]@matrax_41[/mention]

hocam 3.parti depoları nasıl iptal edeceğimki ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 16 Aralık 2016 - 23:31:58

birde sistemde kurulu olan 3.parti yazılımları hangi komutla öğrenebiliriz ?
Kod Yazmak Bir Şiirdir.

matrax_41

sudo dnf repolist komutu ile sistemindeki tüm depoları görebilirsin. sudo dnf config-manager --set-disabled depoadı koduyla da iptal edebilirsin depoyu.

harun252525

[mention=613146]@matrax_41[/mention]

hocam dnf repolist yazdım ama birşeyler indiriyor hayla liste göstermesi gerekmezmiydi ?
Kod Yazmak Bir Şiirdir.

matrax_41

Sudo ile kullanmadıysan depo içeriğini güncelliyordur. Sudo ile kullandıysan dediğin gibi depo listesi gelmeliydi şimdiye kadar. Ne indiriyor ne yazıyor ?

harun252525

[mention=613149]@matrax_41[/mention]

hocam sudo ile kullandım kodun çıktısı

[lorderon@exfrogen-pc ~]$ sudo dnf repolist
Last metadata expiration check: 1:01:27 ago on Fri Dec 16 23:04:23 2016.
repo id                           repo name                               durum
adobe-linux-x86_64                Adobe Systems Incorporated                   3
churchyard-chromium-russianfedora Copr repo for chromium-russianfedora ow      9
*fedora                           Fedora 24 - x86_64                      49.722
fedora-chromium-stable            Builds of the "stable" tag of the Chrom     16
folkswithhats                     Repository for Fedy                         10
google-chrome                     google-chrome                                3
*rpmfusion-free                   RPM Fusion for Fedora 24 - Free            352
*rpmfusion-free-updates           RPM Fusion for Fedora 24 - Free - Updat    374
*rpmfusion-nonfree                RPM Fusion for Fedora 24 - Nonfree          89
*rpmfusion-nonfree-updates        RPM Fusion for Fedora 24 - Nonfree - Up    149
russianfedora-free                Russian Fedora for Fedora 24 - Free        114
russianfedora-free-updates        Russian Fedora for Fedora 24 - Free - U     71
russianfedora-nonfree             Russian Fedora for Fedora 24 - Nonfree      66
russianfedora-nonfree-updates     Russian Fedora for Fedora 24 - Nonfree      30
*updates                          Fedora 24 - x86_64 - Updates            13.210
[lorderon@exfrogen-pc ~]$ sudo dnf repolist
Last metadata expiration check: 1:01:35 ago on Fri Dec 16 23:04:23 2016.
repo id                           repo name                               durum
adobe-linux-x86_64                Adobe Systems Incorporated                   3
churchyard-chromium-russianfedora Copr repo for chromium-russianfedora ow      9
*fedora                           Fedora 24 - x86_64                      49.722
fedora-chromium-stable            Builds of the "stable" tag of the Chrom     16
folkswithhats                     Repository for Fedy                         10
google-chrome                     google-chrome                                3
*rpmfusion-free                   RPM Fusion for Fedora 24 - Free            352
*rpmfusion-free-updates           RPM Fusion for Fedora 24 - Free - Updat    374
*rpmfusion-nonfree                RPM Fusion for Fedora 24 - Nonfree          89
*rpmfusion-nonfree-updates        RPM Fusion for Fedora 24 - Nonfree - Up    149
russianfedora-free                Russian Fedora for Fedora 24 - Free        114
russianfedora-free-updates        Russian Fedora for Fedora 24 - Free - U     71
russianfedora-nonfree             Russian Fedora for Fedora 24 - Nonfree      66
russianfedora-nonfree-updates     Russian Fedora for Fedora 24 - Nonfree      30
*updates                          Fedora 24 - x86_64 - Updates            13.210
Kod Yazmak Bir Şiirdir.

matrax_41

harun252525

[mention=613151]@matrax_41[/mention]

ilk başta birşeyler yüklüyordu anlamadım sonra bu çıktıyı verdi tekrar kullanmama rağmen
Kod Yazmak Bir Şiirdir.