AKK sorunu.

Başlatan ersinnsahin, 06 Kasım 2016 - 12:26:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ersinnsahin

Merhaba;

Haber Linux tarafıyla ilgili değil ama yine de merak ettim.  Linux'da da buna benzer bir durum var mıdır?

Konuya uygun yer bulamadığım için bu kısma açtım.

AKK Bitme Sebebi Nedir

Muhtemel oranla Windows'un yıl dönümü adı ile gelen güncelleme (Anniversary) ile birlikte gelen özellik ile kişisel bilgisayarlarımızı sunucu olarak kullanıyor olması. Bildiğiniz Torrent mantığı ile çalışıyor. Mevcut güncellemeleri olan bilgisayarı kaynak olarak kullanarak, güncelleme olmayan bilgisayarlara aktarılmasını sağlıyor.

Bu sayede kullanmadığımı internet kotaları hem upload hem de download kotalarının dolmasına sebep oluyor. Böylelikle upload ve download toplamı AKK yi etkileyerek hızınızın 3mbps ye düşmesini sağlıyor.

AKK Kota Sorunu Nasıl Çözülür

Başlat > Ayarlar > Güncelleştir ve güvenlik >Gelişmiş seçenekler > Güncelleştirmelerin nasıl teslim edileceğini seç yolunuz izledikten sonra karşımıza gelen ekrandanKapalı konumuna getiriyoruz. Windows 10güncellemeleri yüzünden kotanızın azalmasına sebep olan sorunun birine daha çözüm ürettik.

http://www.teknobildir.com/akk-bitme-sebebi-nedir/

if

@ersinsahin,

Adil kullanım kotası, internet servis sağlayıcısının uyguladığı, işletim sisteminden bağımsız bir karardır. Hangi işletim sistemini kullanırsanız kullanın belirlenmiş limitleri aştığınızda indirme ve yükleme hızlarını sınırlanacaktır. Bağlantısını geçtiğiniz sitenin önerisi saçmalık, hatta tehlikeli! Size, işletim sisteminizi güncelleştirmemenizi öneriyor. Bu öneri adil kullanım kotası uygulamasını kaldırmaz. Güncelleştirme yapmasanız da başka bir şekilde kotanızı doldurmanız mümkün. Açıp yüksek çözünürlükte bilmem kaç tane video seyretseniz de kotanız dolacak. Ee, seyretmeyin. Hatta interneti hiç kullanmayın böylece kotanız hiç dolmayacak!

siberoloji

[mention=609886]@if[/mention]
Yukarıda bahsedilen durum win10 da gerçekten var. Yani windows unuz, dünyanın 4 bir tarafındaki diğer windows kullanıcılarının güncellemeleri daha hızlı alabilmesi için torrent server olarak kullanılıyor varsayılan olarak. Bunu kapatmazsanız kotadan götürüyor.
Ancak bu durum Linux'ta var mıdır? sorusunun dışında hiç linux le ilgili bir konu değil bence.
Soruya cevap: Linux ta böyle bir şey yoktur.

NOT: Geçen sene ağustos ayında bir video çekip insanlara bunu kapatmayı anlatmıştım. Şimdi hatırladım.
https://youtu.be/dNSnekLbz5U

plazma

Gönderilen veri kotadan düşmezki alınan veri kotadan düşer, p2p i kapatmak sadece sizden güncelleme dosyasını açık ağa göndermeyi kapatıyor, sisteme güncelleme gelince indirilecek gene kotanızdan düşecek değişen bir şey olmuyor akk için

ahmet_matematikci

Sayın @plazma.
Sanırım bir konuda yanlışınız var. Gönderim de alım kadar kota kullanıyor.
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

plazma

Fiber dışında var mı adsl ve uydu nette böyle bir durum? Benim bildiğim indirme (download) baz alınıyor fiber dışında hatta fiberde süperde kotasız paketi var, gönderme (upload) bu kapsamda olmuyor ozaman, demek istediğim gönderme şuana kadar fiber dışında aylık kotadanızdan düşmüyor, ama bir karar alır btk indirme/gönderme yide ilave ederler o ayrı

Türk Telekom
Alıntı YapHer ay kapasite uygulaması sonucunda hızımda düşüş mü olacak?

Kapasite uygulaması, o ay içinde belirtilen download miktarının aşılması durumunda uygulanır. O ay içinde bu miktarın aşılmaması durumunda erişim hızınızda herhangi bir değişiklik olmayacaktır.

Doping
Alıntı YapAdil kullanım uygulaması ile tarifenizde belirtilen hıza ait download miktarı aşıldığında hızınız 3Mbps'e sabitlenecek, ay başında ise tarifenizde bulunan hız miktarına geri dönecektir.

ekremsenturk

Kişisel Bilgisayarlardan gönderme genel olarak pek yapılmıyor. Bu nedenle sözü edilmiyor. Ben de 3G var ve gönderilenler de hesaplanıyor. Kotamdan toplam miktar düşülüyor.