[Çözüldü] Firefox Flashgot Wget veya Axel Varsayılan Komutunu Değiştirme

Başlatan cokomoko, 27 Aralık 2015 - 16:27:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cokomoko

''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
........................Linus Torvalds..........................
İnsanın aradığı sadece huzur ve mutluluktur, 1 numara olmak yalnız kalmak demektir ve 1 numara kalmak için birçok şeyi feda etmek zorunda kalırsın...

mhmtkrktr

Birkaç eklentide değişiklik yapmak istemiştim ama nerdeee. Söylediğim gibi o zaman için, araya başka işler girdi üzerine çok düşmedim bunun. Aslında yaptığım kısa aramalarda düzgün herhangi bir kaynakta bulamamıştım. Bakalım @cokomoko işin içinden çıkabilirse, sayesinde bizde kolaydan öğreniriz artık. :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Aralık 2015 - 02:54:59

Alıntı YapBunu nasıl derliyoruz acaba?
Sorunda bu ya zaten :)

plazma

cokomoko

Yarın dersim var, bugün olmazsa müsait bir zamanda çözerim umarım.Şu anlık bir iki deneme yapayım. Olursa yazarım.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Aralık 2015 - 03:34:35

Tamam olayı çözdüm ama esas dosya yerini belirttiği için mehmet abi'ye teşekkür ederim.
Olaya geçelim, ~/.mozilla/firefox/bw4qydh1.default/extensions/ altında farklı harf ve rakamlardan oluşan parantez içindeki .xpi uzantılı dosyaları arşiv yöneticisi ile açıp, flashgot'a ait xpi dosyasını buluyoruz.Bu dosyanın adı herkeste farklı galiba.Neyse bulunca /chrome/flashgot.jar/content/flashgot/DSM.js dosyasını açıp ilgili yerdeki wget parametresine aklımıza geleni ekliyoruz.Sonra arşiv güncellensin mi diyecek evet deyin, güncellendikten sonra. Firefox adres çubuğuna about:config yazın söz dikkatli olacağım'ı seçin, arama yerine xpinstall.signatures.required yazın, true olan karşılığa tıklayıp false yapın. Firefox'u kapatıp açın ve tamam. Ama eklentinin Firefox uzerinde kullanımı için doğrulanamadı, eklentiyi kullanırken dikkatli olun diyecektir, eklenti panelinde, o önemli değil ki, zaten bu yöntem geliştiriciler için öneriliyor.

Sağolun, hepinize teşekkürler, sorun çözülmüştür.

Kaynak:    https://wiki.mozilla.org/Addons/Extension_Signing
''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
İnsanın aradığı sadece huzur ve mutluluktur, 1 numara olmak yalnız kalmak demektir ve 1 numara kalmak için birçok şeyi feda etmek zorunda kalırsın...

mhmtkrktr

Valla iyiymiş. Bana da eğlence çıktı. Şu elimdekileri bitireyim, birazda bununla uğraşırım.
Anlatım için teşekkür ederim @cokomoko. Ayrıca sınavın da başarılar dilerim.

cokomoko

neynefes

bugra9

İstek üzerine başlığın kilitini kaldırdım.

Alıntı yapılan: cokomoko
firefox 49 sürümü ile eklenti olayı değişti ve şu an bir çözüm bulamadım

cokomoko

Teşekkürler, olay şöyle üstte bahsettiğim eklenti doğrulanamadı hatası artık about:config'den ayarlanamıyor, otomatik olarak eklentiyi etkisizleştiriyor.Bu da firefox'un yeni sürümlerle güvenliği arttırmasına dayanan bir sorun, illa eklentiyi doğrulaman lazım diyor. Henüz bir çözüm bulamadım  ???

bugra9

Eklentiyi doğrulatırız bizde :D Bir bakınayım dönüş yaparım.

Düzenleme: Eklentiyle ne kadar oynarsam oynayayım bende sorun yaratmıyor. Uyarı bile vermiyor ve etkin kalıyor.

cokomoko

Dediğim yerdeki dosyayı file-rollerle açıp wget parametresine ekleme yapın, sonra çıkarken güncelleyin, firefox'u açın bakalım hata verecek mi?

bugra9

Aynı şekilde yapıyorum hiç hata vermiyor (Firefox 49). Bir de gidip firefox developer (51) sürümünü indirdim. Onda ise uyarı veriyor ama ayarlardan kapatabiliyorsun.

cokomoko

O zaman bende sorun var  ???
Anlamadım, ayarlardan kapattım ama yine uyarı var  ???

bugra9

Sorun bende de olabilir. Firefox 49 niye uyarı bile vermeden direk çalıştırıyor hiç anlamadım ama doğru olanın bu olduğunu düşünmüyorum. Firefox Developer sürümü ise geliştiriciler için yayınlandığı için kapatma aktif edilmiş olabilir. Hangi sürümü kullanıyorsun?

cokomoko

Firefox 49.1 kullanıyorum ve ben artık doğrulanmayan eklentilere izin verilmeyeceğini 48 sürümünden sonra duymuştum. Olayı da buna yordum ama sizde uyarı vermemesi ilginç  ???

bugra9

Başkası denediğinde ve gözlemlerini paylaştığında açıklığa kavuşacaktır. :)