[Çözüldü] ODTÜ internet ayarı nasıl yapılır

Başlatan fbkaya, 10 Temmuz 2016 - 00:28:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fbkaya

İyi günler, aranıza yeni katıldım.
Bizim okulda interneti kullanabilmek için intenet ayarını yapmak gerekiyor. Bir arkadaşım Kali dağıtımını kullanıyormuş, bende rica edip aldım. Dual boot olarak kurdum. Ama internet bağlantısını yapamadım. Kendisi tatilde olduğu için yardımda alamıyorum. Okulun kendi sayfasında şu şekil anlatılıyor:

Alıntı Yap

802.1x kontrolü için gerekli ayarların yapılması
Linux işletim sistemi kullanan kullanıcılara, istemci yazılımı olarak WPA Supplicant Yazılımını kullanmalarını önermekte ve bu konuda kullanıcılara destek vermekteyiz. Wpa_supplicant programı, sisteme yüklendikten sonra, özelleştirilmelidir.

Özelleştirmede ilk adım olarak, /etc dizini altında, wpa_supplicant.conf adında bir dosya oluşturulup, içine aşağıdakiler yazıldıktan sonra, kaydedilmelidir:

ctrl_interface= /var/run/wpa_supplicant
ctrl_interface_group=0

#kablosuz bağlantıda sorun yaşanırsa #ap_scan=1 olarak değiştirilebilir.

ap_scan=0
network={
ca_cert="/home/metuncc/Desktop/cacert.pem"
key_mgmt=WPA-EAP IEEE8021X
eap=TTLS
phase2="auth=PAP"
identity=" ODTÜ kullanıcı adınız "
password="ODTÜ şifreniz"
eapol_flags=0
}

Ayni dizin altında, make.conf isimli bir dosya oluşturulup, içine aşağıdakiler yazıldıktan sonra, kaydedilmelidir:

ENABLE_WPA_SUPPLICANT_EAPOL

Yapılandırma dosyaları gerektiği şekilde düzenlendikten sonra, programı çalıştırmak için, wpa_supplicant programının yüklü olduğu dizine gidilir.

Kablolu ağa bağlanmak için wpa_supplicant –i eth0 –c /etc/wpa_supplicant.conf –D wired komutu çalıştırılmalıdır.

Bu yapılandırmanın, "Ubuntu 6.10" ve "Kubuntu 6.06 LTS Dapper, Drake", "Pardus 2007", "Mandriva 2006" dağıtımlarında başarılı olduğu görülmüştür.

/etc dizinine nasıl giderim, yeni bir dosya nasıl oluştururum, "wpa_supplicant –i eth0 –c /etc/wpa_supplicant.conf –D wired" komutunu nasıl çalıştırırım bilmiyorum.
Daha yolum uzun biliyorum :)

Yardımlarınız için teşekkürler.

ginraj

Web üzerinden cihazımızı hemen ekliyorduk değiştirmişler demek

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

heartsmagic

@fbkaya, öncelikle merhaba. Konuyu "Diğer Dağıtmlar" bölümüne alıyorum zira dağıtım Kaili. Neden Kali Linux? Güvenlik konularında mı çalışılacak?

Konuya dönecek olursak, anlatıma bakacak olursak ta 2006 senesine ait. Ağ yöneticisini açıp kablosuz bölümünden 802.1x ayarı yapılabiliyor. Hiç oraya bakıldı mı?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

fbkaya

Alıntı yapılan: ginraj - 10 Temmuz 2016 - 10:52:37
Web üzerinden cihazımızı hemen ekliyorduk değiştirmişler demek

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

Web üzerinden önce mac adresimizi kayıt yapıyoruz, sonra bilgisayardan birkaç ayar yapmamızı istiyorlar. Windows üzerinde Securew2 yazılımını yükleyip hallediyorduk, linuxda daha farklı şeyler istiyorlar.

Alıntı yapılan: heartsmagic - 10 Temmuz 2016 - 15:37:04
@fbkaya, öncelikle merhaba. Konuyu "Diğer Dağıtmlar" bölümüne alıyorum zira dağıtım Kaili. Neden Kali Linux? Güvenlik konularında mı çalışılacak?

Konuya dönecek olursak, anlatıma bakacak olursak ta 2006 senesine ait. Ağ yöneticisini açıp kablosuz bölümünden 802.1x ayarı yapılabiliyor. Hiç oraya bakıldı mı?

Konuyu yanlış yere açtığım için özür dilerim. Yapacağım işlem bütün linux dağıtımlarında aynıdır diye düşünerek oraya açmıştım.
Güvenlik konuları üzerinde çalışmayacağım. Bende ubuntu yoktu ve bir an önce linux'a başlamak istedim. Oda arkadaşım Kali kullanıyordu, rica ettim kurdum. Kota gibi bir kısıtlama olduğundan henüz indiremedim ubuntu'yu.

Dediğiniz yerdeki ayarı yaptım. Ama yine de olmadı :)

Teşekkürler.

heartsmagic

Ayarlar doğru yapıldı mı peki? Herhangi bir sertifika gerekiyor mu? Tarifte görünüyor ihtiyaç olduğu. Kısacası tüm ayarlar doğru bir şekilde yapıldı mı?
/etc/NetworkManager/system-connections/ dizinine gidip, ayar yapılan ağın ilgili dosyasına baktığında kullanıcı adı ve parolayı doğru şekilde görüyor musun?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

SirGre

Kali linux u kişisel olarak kullanma sanal bilgisayardan kur .. Kişisel olarak kullanmak istersen başka dağıtımları kullan bence .

fbkaya

Uzun bir aradan sonra merhaba.
Sorunu hallettim. Lubuntu 12.04 ile anlatayım;
Kablomuzu bilgisayarımıza taktıktan sonra ağ bağlantılarını düzenle ye gelip kablolu ağ bağlantısını seçip düzenleye tıklıyoruz. 802.1x güvenliği sekmesine gelip "Bu bağlantı için 802.1x güvenliği kullan" kutucuğunu aktif edip yetkilendirmeyi Tünelli TLS (TTLS) yapıp ODTÜ'nün vermiş olduğu kullanıcı adı ve parola yı girip kaydet diyoruz. Bizden lisans isteyebilir, biz TTLS kullandığımız için yoksay diyoruz ve internetimize bağlanıyoruz. :)

plazma