Ubuntu yüklerken dondu

Başlatan Uzunboykirlisakal, 07 Ekim 2016 - 17:22:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Uzunboykirlisakal

Grub dan install seciyorum ardindan ubuntu logosu çıkıp asagida noktalar yanıyor ve donup kalıyor napmaliyim?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Ekim 2016 - 17:24:27

[eklenti yönetici tarafından silindi]

ata1

Uzunboykirlisakal

Bumudur çözümü hocam ? hata almıyorum ben ama

ata1

donuyor daha ne hata alacaksınız ki ? ilk şunu bir dene (nomodeset) ekleyerek olmazsa diğer seçenekleri denersin

Uzunboykirlisakal

Buraya girebildim ve sanirsam sorun bu

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Ekim 2016 - 17:54:44

Hic bilgim yok yeni baslicam nomodeset nereye yazılacak

[eklenti yönetici tarafından silindi]

ata1

Açılırken klavye ayarları geldiğin de f6 ya bas orada seçenekleri göreceksin verdiğim bağlantıda gayet iyi anlatılıyor okumanı tavsiye ediyorum

Uzunboykirlisakal

hocam okudumda benim grub da f6 seçenekleri çıkmıyor try - install -check vide bi seçenek daha var kullanılabilir tuşlar e ve c tuşları f1 f2 f3 f4 falan yok yani

ata1

Demek ki yeteri kadar okumuyorsun bak orada gerekeni yazmışlar.

Alıntı YapKurulu işletim sistemini çekirdek parametreleriyle başlatmak
1 Bilgisayar açılışındaki Grub ekranında Ubuntu'yu başlattığınız satırın üzerindeyken 'e' tuşuna basılır.
2Düzenleme ekranında linux satırı bulunur.
3 "quite splash" girdilerinden sonra girilmek istenen parametre çift çizgiden (--) sonra bir boşluk bırakılarak yazılır.
4 Ctrl+x tuşlarına basarak sistem başlatılır.

ayrıca anlatımın alt kısmında bu parametreyı kalıcı yapmak da anlatılmış sistem açılırsa kalıcı yap hangi parametre ile açıldı ise