Boot-Repair Hatası

Başlatan kafka01, 01 Ekim 2016 - 18:45:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kafka01

Windows 10 yüklü laptobuma başka bir şey seçeneği ile ubuntu kurdum.(sitesinde verilen kurulum talimatlarını uygulayarak kurdum.) kurulum tamamlandıktan sonra restart attım işletim sistemi seme ekranı gelmeden windowsa girdi direk biraz araştırmadan sonra boot-repair yapmam gerektiğini anladım boot repair'ı usb üzerine kurup çalıştırdım. Tekrar kurulum talimatlarını okuduğum şekilde yapacaktım ancak
önerilen kurulum'u (recomended repair) tıkladığımda ekranda şu yazı çıkıyor

"GPT tespit edildi. Lütfen bir BIOS-Boot bölümü oluşturun (>1MB, biçimlenmemiş dosya sistemi, bios_grub bayrağı). Bu, Gparted gibi araçlarla yapılabilir. Sonra tekrar deneyin."

gparted'da söylediği işlemi yapmaya çalıştım ancak olmadı.
yardımcı olursanız sevinirim.

kafka01

Windows 10 yüklü laptobuma başka bir şey seçeneği ile ubuntu kurdum.(sitesinde verilen kurulum talimatlarını uygulayarak kurdum.) kurulum tamamlandıktan sonra restart attım işletim sistemi seme ekranı gelmeden windowsa girdi direk biraz araştırmadan sonra boot-repair yapmam gerektiğini anladım boot repair'ı usb üzerine kurup çalıştırdım. Tekrar kurulum talimatlarını okuduğum şekilde yapacaktım ancak
önerilen kurulum'u (recomended repair) tıkladığımda ekranda şu yazı çıkıyor

"GPT tespit edildi. Lütfen bir BIOS-Boot bölümü oluşturun (>1MB, biçimlenmemiş dosya sistemi, bios_grub bayrağı). Bu, Gparted gibi araçlarla yapılabilir. Sonra tekrar deneyin."

gparted'da söylediği işlemi yapmaya çalıştım ancak olmadı.
yardımcı olursanız sevinirim.

ata1

snorlax

Sorununuz için bir konu yeterli olacaktır lütfen fazla sayıda konu açıp forumu trollemeyiniz..
ŞɑƑɑƘ ƝЄ ƘɑƊɑƦ ȤЄƝƓƖƝ ƠԼƲƦƧɑ ƠԼƧƲƝ, ƁƖƦ ƓƲ̈Ɲ ƑɑƘƖƦԼЄşMЄƳЄ MɑӇƘƲMƊƲƦ.

FireSwords

O bölümün diskin en başında oluşturulması gerekiyor.

kafka01

@snorlax @ata1
yanlış anlaşılma olmuş gönderiyi düzenlemeye çalışıyordum aynı gönderiden iki tane göndermişim.

ata1

Ben yazı karakteri ve rengi için okumanı önerdim kırmızı ve büyük yazı kullanmaman için bizler okumak da zorlanmayız.