Windowsta ki veriyi kurtarma

Başlatan ercell, 25 Eylül 2016 - 09:58:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ercell

Arkadaşlar merhaba.

Bir yakınımın windows yüklü bir diski var. Fakat windows bir takım sorunlar çıkarmış. Benim bunu ubuntu üzerinden verilerini kurtarmam gerekiyor. Bununla ilgili olarak kullanabileceğim Ubuntu yazılımı var mı Recovery yazılımı vs vs ?
Linux'a sevdalıyık gardaş.

FireSwords

Veriler silinmediyse Windows yüklü diskteki dosyaları kopyala yapıştır ile çok kolay kurtarabilirsin.

heartsmagic

Merhaba.

Sıkıntı dediğimiz nedir?

Windows açılmıyor, ben bir Linux dağıtımı ile basitçe diskine ulaşayım ve verileri alayım mı diyorsun? Basit. Ubuntu ISO'sunu indirir, bir USB belleğe koyar, bu bellekle ilgili makineyi açar (ubuntu'yu dene diyerek) Windows bölümünü görür, yine aynı makineye takılacak bir harici diskle verileri alabilirsin.

Yok, Windows tarafında sıkıntı olmuş ve diskte bir şeyler silinmiş mi? Linux mucizevi işler yapamaz, ayrıca Windows'un kendi bölümlerini yine en güzel Windows uygulamaları tarar. Bu nedenle ilgili disk sökülür, bir Windows makineye takılır, oradaki bir kurtarma aracı ile veriler kurtarılmaya çalışılır.

İlla ben bunu Linux üzerinde yapacağım diyorsan lütfen forumda "veri kurtarma", "recovery" şeklinde arama yap, durumu gör.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

snorlax

Linux altında testdisk isimli uygulamayı kullanarak hepsini olmazsa kısmi verileri kurtarabilirsiniz ama kullanması oldukça zordur yani en azından bana göre  :)
ŞɑƑɑƘ ƝЄ ƘɑƊɑƦ ȤЄƝƓƖƝ ƠԼƲƦƧɑ ƠԼƧƲƝ, ƁƖƦ ƓƲ̈Ɲ ƑɑƘƖƦԼЄşMЄƳЄ MɑӇƘƲMƊƲƦ.