[Çözüldü] PyGObject 3.22 kurulumu

Başlatan Genes1x, 25 Eylül 2016 - 15:15:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Genes1x

Merhaba arkadaşlar. Python 3.5 üzerine PyGObject kurmak istiyorum. Daha önceleri Fedora kullanırken Python 3.5.2 versiyonu yani en güncel versiyonu yüklü olarak geliyordu ve üzerinde hazır yüklü PyGObject bulunuyordu ancak Ubuntu'ya geçtiğimde 14.04'te -ekran kartından dolayı- Python 3.4.3 yüklü olarak geliyordu. Bana Python 3.5 lazım olduğu için kendim Python'un sitesinden indirip derledim ancak PyGObject 3.22 kurulumu sırasında sürekli hata alıyorum, hata metni şu şekilde:

enesscelik@Genes1x:~/İndirilenler/pygobject-3.22.0$ ./configure --with-python=python3.5

configure: error: Package requirements (glib-2.0 >= 2.38.0
    gobject-introspection-1.0 >= 1.46.0
) were not met:

No package 'gobject-introspection-1.0' found

Consider adjusting the PKG_CONFIG_PATH environment variable if you
installed software in a non-standard prefix.

Alternatively, you may set the environment variables GI_CFLAGS
and GI_LIBS to avoid the need to call pkg-config.
See the pkg-config man page for more details.

Belirtilen paketleri Ubuntu'nun kendi deposundan tekrar yükledim sonuç değişmedi.
https://github.com/GNOME/pygobject sitesinde derleme başlığı altında benzer bir hata alındığında yapılması gereken yazıyor ancak belirtilen yolları bulamıyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum.

heartsmagic

Merhaba.

dpkg -l | egrep "libglib2.0|gobject-introspection"

ne diyor? Python yükseltmeleri biraz sıkıntılı olur, ayrıca ihtiyacın olan şey üst sürümden paketler istiyor gibi. 14.04 yetmeyebilir bunun için. Yine de çıktılara bir bakalım. Gerçi libgl sürümü tutuyor, site üzerinden baktım 14.04 için ama ona da mızmızlanmış. gobject-introspection paketi ise hiç tutmuyor ne yazık ki. Paket 1.46 istiyor, depolarda ise 1.40 var.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Genes1x

Çıktı şu şekilde:

enesscelik@Genes1x:~$ dpkg -l | egrep "libglib2.0|gobject-introspection"
ii  gobject-introspection                                 1.40.0-1ubuntu0.2                                   amd64        Generate interface introspection data for GObject libraries
ii  libglib-object-introspection-perl                     0.019-1ubuntu1                                      amd64        Perl bindings for gobject-introspection libraries
ii  libglib2.0-0:amd64                                    2.40.2-0ubuntu1                                     amd64        GLib library of C routines
ii  libglib2.0-bin                                        2.40.2-0ubuntu1                                     amd64        Programs for the GLib library
ii  libglib2.0-data                                       2.40.2-0ubuntu1                                     all          Common files for GLib library
ii  libglib2.0-dev                                        2.40.2-0ubuntu1                                     amd64        Development files for the GLib library
ii  python-gi                                             3.12.0-1ubuntu1                                     amd64        Python 2.x bindings for gobject-introspection libraries
ii  python3-gi                                            3.12.0-1ubuntu1                                     amd64        Python 3 bindings for gobject-introspection libraries
ii  ruby-gobject-introspection                            2.1.0-1                                             amd64        GObject Introspection bindings for the Ruby language
ii  ruby-gobject-introspection-dbg                        2.1.0-1                                             amd64        GObject Introspection bindings for the Ruby (debugging symbols)

Tam olarak Python yükseltmesi yapmadım yani sistemde Python 3.4.3 bulunuyor (üzerinde PyGObject 3.12 bulunmakta). Ben gömülü gelen sürüme bağımsız olarak Python kurulumunu yaptım. İşin garip tarafı ben Python 3.5 üzerine yine aynı yöntemle PyGObject 3.12 kurmaya çalışırken 3.22'deki hata mesajının benzerini veriyor.

configure: error: Package requirements (glib-2.0 >= 2.38.0
    gobject-introspection-1.0 >= 1.38.0
) were not met:

No package 'gobject-introspection-1.0' found

Consider adjusting the PKG_CONFIG_PATH environment variable if you
installed software in a non-standard prefix.

Alternatively, you may set the environment variables GI_CFLAGS
and GI_LIBS to avoid the need to call pkg-config.
See the pkg-config man page for more details.

heartsmagic

Şimdi sen son çıktıyı verince bir daha bakma ihtiyacı hissettim, olay sadece gobject-introspection ile ilgili gibi. Orada da gobject-introspection-1.0 bulamadım diyor. Bizdeki paketin ismi -1.0 ile bitmiyor. Geliştirme paketi şuymuş onu bir deneyelim:

sudo apt-get install libgirepository1.0-dev
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Genes1x

Yanıtınız için teşekkür ederim. Belirttiğiniz paketi yükledikden sonra cairo ve cairo-gobject ile ilgili bağımlılık istedi onları da kurdum. Daha önceki mesajınızda belirttiğiniz gibi 3.22 versiyonunu yükleyemedim yerine 3.12'yi başarılı bir şekilde kurdum. Tekrardan çok teşekkür ederim.