Sürücü tanımlayıcısı blok boyutu sorunu

Başlatan timur-75, 26 Eylül 2016 - 21:16:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

timur-75

Merhabalar efenim, öncelikle bu konuyu en mantıklısının bu olduğunu düşünerek Genel başlığı altına açtım yanlışsa özür dilerim. Asıl meseleye gelecek olursak, ubuntu üzerinden kendi beraberinde gelen başlangıç diski oluşturucusunu kullanarak ubuntu diski yazdırım. Live şeklinde girerek Gparted aracılığıyla ubuntu yüklü dosya bölümünden (üç dosya bölümü var -1.efi , 2ubutnun kurlu olduğu ext4, ve swap alanı) 80 gb kadar windows yüklemek için kırptım. Buraya kadar her şey normal yine başlangıç diski oluşturucusundan bu sefer windows kalıbını seçmeye çalıştırdığımda uygulamanın ilgili iso dosyasını kabul etmediğini gördüm ve bende normal biçimlendirip ardından terminal üzerinden yazdırırım diyed üşündüm lakin biçimlendirdikten sonra belleği taktığımda ilk gparted üzerinde sonra terminalde de karşılaştığım "Uyarı: Sürücü tanımlayıcısı fiziksel blok boyutunun 2048 bayt olduğunu, Linux 512 bayt olduğunu bildiriyor.. Yoksay/Ignore/Vazgeç/Cancel?" hatasıyla karşılaşıyorum ve disk şu an işlem yapılamaz durumda ben yoksay diyip tekrar biçimlendirmeyi deniyorum lakin yine aynı kapıya çıkıyor. Bu konuda önerebileceğiniz bir şeyler var mı? Teşekkür ederim.

Edit1:sudo umount /dev/sdb
sudo mkfs.vfat -F 32 /dev/sdb -I
komutlarıyla biçimlendirmeyi başardım lakin Gparted üzerinde "plain floppy: device "/dev/sdb" busy (Resource temporarily unavailable):
Cannot initialize '::'
mlabel: Cannot initialize drive" şeklinde kırmızı ünlemli bir uyarı var.
her gece biraz tanıdıktır, her şarkı gibi ..