[Çözüldü] Kafamın Almadığı Bazı Sorular

Başlatan TheSpace, 07 Ağustos 2016 - 12:59:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

TheSpace

Herkese iyi forumlar ilk önce :D

Şimdi benim anlayamadığım bazı durumlar onlar hakkında size danışmak istedim.

1- Ben ubuntu kullandım unity güzel ama xfce de bana çok güzel görünüyor. Ama xfce daha düşük sistem ihtiyacı olanlar için varmış gibi davranılıyor. Neden böyle davranılıyor ? Böyle * bir şey varsa xfce ne özelliği varda bu şekilde olabiliyor. Benim 8gb ram var g force 710m ekran kartı. sorun olmaz diye düşünüyorum herhangi bir dağıtım.

2-Windowstan ubuntuya geçince hep saat şaşıyordu. Nasıl düzeltirim diyecektim ki konuyu yazarken çözümü buldum denemedim deneyecem. :D

3-Bilgisayarda 128gb ssd var. trim falan öyle *bir şeyler okudum ama birde ubuntu otomatik trim yapıyor diye * bir şey okudum. Böyle * bir şey var mı acaba bilgisi olanlar help me pls :)

4-Hep ubuntu penceresinden linux dünyasına baktım. Diğer dağıtımlar hakkında nerderse hiçbir bilgim yok. Merak ettiğim ubuntuda olduğu gibi diğer dağıtımlarda da yükleyince sürücüler direk yükleniyor mu yoksa ubuntudan farklı olarak elle mi yüklemek gerek?

5-elementaryOS xfce benzetiyorum. O direk ubuntunun unity başlangıçta tanımlı olması gibi xfce mi tanımlı acaba ?

Kafamda biriktirdiğim sorular bunlar. Yardımcı olan olamayan herkese şimdiden çok teşekkürler. :)

ata1

xbuntu kurdduğunda xfce olarak gelecektir. Ben arch kullanırım ve xfce benim değişmezim masa üzeri şahsi seçimdir.
arch elle yapılaandırılır herşey tek tek kullanıcı seçer ve kurar buna bağlı olarak da sürücülerde kısaca kullanınal linuxa göre değişir bu konu

TheSpace

Peki ben öyle hard bi linux kullanıcısı değilim. Windows linux arası gidip gelen biriyim. Arch gibi bir dağıtımı kullanabilmek için kendimi nasıl geliştiririm ?

ata1

azim,emek,sabır  bu şekilde kullandıkça boza yapa öğrenilir. Öncelikle win alışkanlığı olan zoru görünce format atmaktan vazgeç  :)) zor olan seni geliştirir.

TheSpace

Şimdi azim dedin emek dedin beni benden aldın. Arch kuracam gaza geldim :D Ama gerçekten gözümde mi büyüyor bilmiyorum ama bayağı zor gibi görünüyor. Ubuntu kullandım ama terminale hiç dokunmadan herşeyi yine yaptığım için beni herhangi bir konuda geliştirdi diyemem :(

ata1

belli bir seviyede linux bilgisine sahip iseniz tabi ki gözünüzde büyütecek kadar değil ama linux deneyiminiz yok ise yüzme bilmeden okyanusa atlamış gibi olursunuz.

TheSpace

@kartal saolun yorumunuz için benim bulduğum çözümde bu belki başkalarının işine yarar; http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Windows_ve_Ubuntu_y%C3%BCkl%C3%BC_bilgisayarda_saat_sorununun_%C3%A7%C3%B6z%C3%BCm%C3%BC

@ata1 peki kendimi geliştirmek için hangi dağıtımı önerirsiniz ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Ağustos 2016 - 22:10:41

Diğer sorularda da yardımcı olacak birileri var mı acaba :) ?

furyzer0

5e kimse cevap vermemis basit ama ben vereyim elementary os kendi masaustunu kullaniyor adi da pantheon shell

ata1

archa geçmeyi planlıyorsan manjaro arch tabanlı ve sonkullanıcıya hitap eder. Manjaro ile başlarsın geliştikçe arch kurup ilerlersin

illedelinux

Linux mint
Zorinos
Lxle
Lubuntu
Ubuntu mate
Elementaryos
Bodhi
Xubuntu
Kubuntu
Peppermint
Ubuntu gnome
Pinguyos
Wattos
Mangaka
Voyager live
Chaletos
UAlinux
Luninux
Greennie
Guadalinex

Bunların hepsi masaüstü farkından başka Ubuntu'dan pek bir farkı yok, tamamı yeni kullanıclara uygundur, tamamı Türkçedir ve hepsi Ubuntu tabanlıdır.

Bunların haricinde bir de yeni kullanıcıya uygun Manjaro var, Manjaro Arch tabanlıdır, Türkçedir, yeni kullanıcılar için son derece idealdir.

Şimdi gelelim Xfce soruna, Xfce genel anlamda hafiftir yani her bilgisayarda aynı performansı verecek diye bir şart yok, bazı makinelerde daha ağır görünen Mate masaüstü Xfce'den daha hızlı ve daha performanslı olabilir., örnegin benim makinede olduğu gibi...
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

TheSpace

Cevaplarınız için tesekkur ederim. Şuan manjaro aklıma yattı ona bi bakacam bakalım. Herkese iyi forumlar.

bugra9

Etiket için teşekkürler. Konu çözüme ulaştığı için konuyu kilitleyelim.